luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăCulturăTimp liber - Evenimente15 februarie: Activități pentru copii organizate de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba,...

15 februarie: Activități pentru copii organizate de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, de Ziua națională a lecturii

Date:

Știri relevante

spot_img

Printre măsurile luate pentru a atrage copiii înspre lectură și bibliotecă se numără și instituirea prin Legea nr. 21/2022 a Zilei naţionale a lecturii, care este marcată anual la data de 15 februarie.

Cu acest prilej, instituțiile de învățământ și bibliotecile își dau mâna din nou pentru a organiza împreună cluburi de lectură, întâlniri cu scriitori, traducători și ilustratori, ateliere de scriere creativă, ateliere de ilustrare de carte, vizite la bibliotecă, expoziții cu desene reprezentând personajele preferate dintr-o carte, expoziții de carte etc.

15 februarie: Activități pentru copii organizate de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, de Ziua națională a lecturii

Pentru această zi specială din calendarul cultural al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, activitățile pregătite de bibliotecari sunt destinate în mod special copiilor, dar de ele se pot bucura și părinții sau bunicii.

„Ziua națională a lecturii ne oferă prilejul de a promova importanța lecturii și implicit a bibliotecii. Consider că noi, ca instituție, avem nu numai rolul, ci și responsabilitatea de a atrage copiii înspre bibliotecă și lectură, de a le inocula deprinderea și plăcerea de a citi și de ai familiariza cu serviciile de bibliotecă.

Ne bazăm în acest demers nu numai pe cadrele didactice și pe părinți, ci și pe dumneavoastră, presa, pentru ca împreună să creștem viitoarele generații de cititori.” a spus Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Programul de activități al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba pentru data de 15 februarie – Ziua națională a lecturii –  va începe la ora 8:00, când pagina de Facebook a bibliotecii îi întâmpină pe cei interesați cu afișul și programul evenimentului și cu informații despre semnificația și importanța acestei zile.

De la ora 14:00, bibliotecarele Monica Avram și Liudmila Cioflică vor face, pe aceeași pagină, recomandări de carte pentru copii și adulți.

La ora 10:00, bibliotecarele Luiza Pop și Ana-Maria Pienar vor fi alături de preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava minunată” din Alba Iulia, unde vor lectura povești pentru cei mici și vor descoperi împreună cu aceștia magia din spatele cărților.

De la ora 13:00, toți cititorii care vor ajunge la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vor putea răsfoi noutățile editoriale din expoziția de carte organizată de bibliotecara Monica Avram.

După-amiază, începând cu ora 16:00, la sala de lectură a bibliotecii județene va avea loc întâlnirea lunară a membrilor Clubului de lectură „Lucian Blaga”, o activitate ce încununează în mod frumos această zi. În cadrul clubului de lectură se va discuta cartea „Bunicuța hoțomană”, de David Walliams.

Activitățile dedicate Zilei naționale a lecturii sunt organizate de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, iar participarea la activități este deschisă tuturor celor ce doresc să petreacă o zi în compania cărților și a bibliotecarilor.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut