sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăCultură9 noiembrie: Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia sărbătorește 135 de...

9 noiembrie: Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia sărbătorește 135 de ani de la înființare. Ce activități se vor desfășura

Date:

Știri relevante

spot_img

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va împlini 135 de ani de la înființare pe 9 noiembrie 2023. Muzeul va comemora prima vizită la Muzeul de Istorie, Arheologie și Științele Naturii, care a fost înființat la 9 noiembrie 1888. De asemenea, va fi lansată o carte, dedicată revistei științifice a muzeului.

“În 9 noiembrie 2023, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia sărbătorește 135 de ani de la înființare.

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia sărbătorește 135 de ani de la înființare

Pentru istoria bogată și continuă a acestei instituții s-a stabilit ca reper al începutului data primei vizite în cadrul Muzeului de Istorie, Arheologie și Științele Naturii, cum se numea la acea vreme, înregistrată în prima condică a muzeului la data de 9 noiembrie 1888.

Această condică va face și obiectul exponatului zilei de 9 noiembrie 2023, la ora 14.00.

În continuare, la ora 14.30, va avea loc lansarea cărții “Apulum. În universul unei reviste” (autori Tudor Roșu și Florin Bogdan), dedicată în întregime conceptului și devenirii magazinului științific al muzeului, Apvlvm. Acta Mvsei Apvlensis, ce a împlinit deja 80 de ani de la prima apariție.

Citește și: Gabriel Pleșa, întâlnire cu firmele care lucrează la lotul de mobilitate urbană în Alba Iulia: ”Trebuie să-și facă treaba bine și la timp”

De asemenea, între orele 09.00 și 13.00 va avea loc “Ziua porților deschise” la Centrul Național de Conservare și Restaurare a Cărții Vechi din cadrul muzeului albaiulian. De luat în considerare și că, pe tot parcursul zilei, intrarea vizitatorilor va fi gratuită în muzeu.”, au anunțat reprezentanții instituției pe pagina de Facebook.

Programul evenimentului – Foto: Facebook/Muzeul Național al Unirii Alba Iulia
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut