miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateA murit cea mai bătrână femeie din România! Unde trăia și câți...

A murit cea mai bătrână femeie din România! Unde trăia și câți ani avea

Date:

Știri relevante

spot_img

Viorica Hogaș, cea mai bătrână femeie din România, a murit la vârsta de 108 ani. Ea a fost învățătoare și a trăit o viață marcată de greutăți.

Viorica a murit la vârstă de 108 ani și era cea mai bătrână femeie din România. Ea a fost învățătoare și a dus cele mai mari greutăți în toți acești ani când și-a crescut singură copilul.

A murit cea mai bătrână femeie din România

Bătrâna care și-a pierdut soțul în Cel De-al Doilea Război Mondial și nu s-a mai căsătorit niciodată, respectând memoria acestuia, s-a născut în comuna Udești, din județul Suceava, și s-a transformat într-o adevărată legendă despre care a auzit o întreagă țară.

Citește și: Funcționarii de la Casa de Pensii Alba, în grevă generală. Vor salarii mai mari și condiții de muncă optime

Viorica Hogaș a locuit aproape toată viața la Udești, iar greutățile nu au ocolit-o aproape deloc.

Memoria îi mai joacă feste, dar acest lucru se întâmplă de câteva luni.

Fiica Adriana o ajută mereu și spune că de-a lungul timpului a aflat direct de la mama ei peste ce a trecut.

Căsătorită în 1937, a avut parte de sprijinul soțului doar câțiva ani. Încorporat și trimis pe frontul rusesc, soțul Vioricăi Hogaș a murit în septembrie 1943, scrie Monitorul de Suceava. A plecat la Bălți (în Republica Moldova) după bunurile care i-au aparținut celui cu care s-a căsătorit, dar din păcate nu a reușit să recupereze nimic.

A aflat ulterior, de la singurul supraviețuitor al masacrului din fosta URSS, că moartea a fost violentă și peste soldații români au trecut efectiv tancurile rusești.

Rămasă singură, cu un copil mic pe care trebuia să îl crească, Viorica Hogaș a luat drumul pribegiei. Sate întregi din zona Moldovei au fost evacuate pentru că aici urma să ajungă frontul. Luni bune au stat în Oltenia, pentru ca spre finalul războiului să revină acasă.

Citește și: Ziua Națională a României marcată la Teatrul de Păpuși „Prichindel” cu spectacolul „Scufița roșie”. Intrarea este gratuită

Dar nici bine nu au tăcut armele, că a venit o altă nenorocire: foametea.

A lucrat o vreme ca învățătoare și și-a crescut singurul copil cum a știut mai bine, chiar dacă au fost zile în care nu avea ce pune în gură, potrivit Newsweek.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut