luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăȘtirea zileiAcademia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la sfârșitul...

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la sfârșitul anului. Care sunt motivele

Date:

Știri relevante

spot_img

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului de către Consiliul de administrație și Senatul Academiei, iar studenții au fost trimiși acasă din cauza valurilor de toxiinfecție alimentară și a apariției imaginilor cu mâncare contaminată cu viermi, făcute publice de către Sindicatul Europol.

„După 10 zile în care am arătat condițiile insalubre, precare, periculoase, mizere, ce nu puteau fi comparate nici măcar cu cele din penitenciare, Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia de a trimite studenții acasă, cel puțin până după sărbătorile de iarnă.

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la sfârșitul anului

Această decizie vine în contextul presiunii mediatice dar și a refuzului conducerii Academiei de a ne permite accesul zilnic, pentru a monitoriza condițiile în care studenții și angajații instituției de învățământ își desfășoară activitățile. Să nu uităm că nici până în acest moment, nu avem rezultatele probelor de laborator ca urmare a focarului de toxiinfecție alimentară”, scrie Sindicatul Europol pe Facebook.

Citește și: FOTO ISU Alba a găzduit a treia ediție a cursului Incident Command System: Pregătire intensivă pentru ofițerii pompieri

Sindicatul acuză că, „timp de un an, studenții și angajații Academiei au fost victimele unor incompetenți, împuterniciți/desemnați susținuți politic, plătiți cu salarii de “lucrări de excepție” majorate cu 50%, în timp ce firmele care au primit milioane de euro pentru modernizarea instituției au lucrat cu zilieri, în șantiere care încălcă normele legale, realizând lucrări de proastă calitate”.

„Faptul că timp de 10 zile, niciun oficial al Academiei nu a fost cel puțin cercetat disciplinar și nici nu li s-au încetat împuternicirile celor responsabili, demonstrează că interesele financiare sunt uriașe și nu puteau fi tolerate fără susținere de la vârful MAI”, mai spune Sindicatul Europol, potrivit sursei.

Academia spune că studenții fac cursuri online din cauza lucrărilor de modernizare a sediului

Conducerea Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a spus că începând de săptămâna viitoare şi până la vacanţa de Crăciun studenţii vor face cursuri online, pentru „urgentarea activităţilor de reabilitare şi modernizare a spaţiilor sediului central” al instituţiei de învăţământ.

„Cu paşi rapizi ne îndreptăm spre finalizarea lucrărilor ce vizează reabilitarea Academiei de Poliţiei «Al. I. Cuza», sens în care conducerea instituţiei noastre, cu aprobarea Senatului Universitar, a luat decizia desfăşurării activităţilor didactice în mod sincron în perioada 27.11.2023 – 22.12.2023 pentru Facultatea de Poliţie – PSU licenţă – cu frecvenţă, respectiv PSU Masterat profesional pentru formarea ofiţerilor de Poliţie «Ştiinţe penale în asigurarea ordinii şi siguranţei publice».

Citește și: FOTO Povestea Catedralei Încoronării din Alba Iulia, simbol al unirii românilor: A găzduit ceremonia de încoronare a regelui Ferdinand I și reginei Maria

În acest sens, se doreşte dinamizarea şi urgentarea activităţilor de reabilitare şi modernizare a spaţiilor sediului central al Academiei în vederea optimizării şi îmbunătăţirii substanţiale a condiţiilor de desfăşurare a întregului proces de învăţământ, şi nu numai, din Academia de Poliţie”, se arată într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă de Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Imagini publicate de Sindicatul Europol pe 16 noiembrie arătau că studenții Academiei de Poliție primesc supă cu larve de viermi. În total, aproape 100 de studenţi au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară. Conducerea unităţii a dispus serviciu medical permanent, după ce câteva seri la rând echipaje medicale au fost solicitate să intervină pentru a acorda ajutor studenţilor.

Ministrul de Interne a trimis Corpul de Control să verifice situaţia, potrivit Hotnews.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut