Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul: Motto-ul unor tineri din Blaj care au dat o spargere în oraș. Au sărit gardul unei case, apoi au șterpelit ce au găsit.
Polițiștii din Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de doi tineri, în vârstă de 27, respectiv 18 ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul: Motto-ul unor tineri din Blaj care au dat o spargere în oraș. Au sărit gardul unei case, apoi au șterpelit ce au găsit
În seara zilei de 10 ianuarie 2025, polițiștii de investigații criminale din Blaj au fost sesizați de către un bărbat de 37 de ani, din municipiul Blaj, cu privire la faptul că, în imobilul său, ar fi pătruns persoane necunoscute și ar fi sustras bunuri.
Din verificările polițiștilor care s-au deplasat la fața locului, a reieșit că, în după-amiaza zilei de 10 ianuarie 2025, persoane necunoscute ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate, prin escaladarea gardului împrejmuitor, și ar fi sustras bunuri, fiind cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 500 de lei.
În seara zilei de 10 ianuarie 2025, polițiștii au identificat doi tineri, în vârstă de 27, respectiv 18 ani, ambii din municipiul Blaj, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
Prejudiciul a fost recuperat.
Aceștia au fost depuși în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.
În cursul zilei de azi, 11 ianuarie 2025, vor fi prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, în vederea dispunerii măsurilor legale.
Recomandările IPJ Alba:
Pentru a preveni furturile din locuințe și a spori siguranța cetățenilor, Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă respectarea următoarelor măsuri de precauție:
1. Nu lăsați ușa de acces descuiată, nici măcar pentru o perioadă scurtă de timp.
2. Evitați păstrarea unor sume mari de bani sau valori în locuință fără a avea instalate sisteme de securitate, pază și alarmare.
3. Închideți ferestrele pe timpul nopții sau atunci când nu sunteți acasă, pentru a împiedica accesul infractorilor.
4. Nu permiteți accesul în locuința dvs persoanelor necunoscute care pretind că vând sau cumpără diverse bunuri ori oferă servicii.
5. Evitați să lăsați locuința nesupravegheată pentru perioade îndelungate; informați un vecin de încredere sau utilizați sisteme de monitorizare.
6. Asigurați-vă că sistemele de acces „interfon”, la intrarea în blocuri, sunt funcționale.
7. Instalați dispozitive de înregistrare video, care descurajează infractorii și pot furniza dovezi, în caz de nevoie.
8. Nu divulgați informații despre starea materială, bunurile din locuința dvs sau programul vecinilor, pentru a evita posibilele vulnerabilități.
Atenție! Persoanele care pretind că reprezintă instituții sau firme și se prezintă la domiciliul dvs au obligația să se legitimeze cu documente valabile și autentice, să prezinte clar scopul vizitei și intențiile și să furnizeze date de contact pentru verificarea identității lor.