joi, iunie 13, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateAIAS investighează accidentul aviatic produs în zona localității Vurpăr din județul Alba

AIAS investighează accidentul aviatic produs în zona localității Vurpăr din județul Alba

Date:

Știri relevante

spot_img

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) a anunțat că investighează accidentul aviatic produs în zona localității Vurpăr din județul Alba.

Potrivit AIAS, în data de 28.04.2024, în jurul orei locale 18:10, autoritatea a fost notificată despre producerea unui eveniment de aviație civilă în zona localității Vurpăr, din județul Alba, în care a fost implicată o aeronavă tip Apollo Fox, înmatriculată YR-5347, care după aterizare a capotat.

AIAS investighează accidentul aviatic produs în zona localității Vurpăr din județul Alba

Evenimentul face obiectul unei investigații privind siguranța, efectuate de către Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS).

Citește și: Arhiepiscopul Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a Centrului rezidențial pentru protecția copilului „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia. Așezământul oferă găzduire pentru opt copii și tineri

În acest sens a fost desemnată o comisie de investigație din cadrul AIAS, care s-a deplasat la locul producerii evenimentului, pentru a desfășura activitățile specifice investigației preliminare.

Avionul ultraușor a decolat de pe Aerodromul Măgura din Cisnădie, Sibiu.

Reamintim că un avion a fost nevoit să aterizeze forțat duminică, în localitatea Vurpăr. Accidentul a fost semnalat prin 112.

Citește și: Ziua Veteranilor de război, celebrată la Alba Iulia: Ceremonie militară și jerbe de flori la Cimitirul Eroilor. Doar 699 de veterani de război mai sunt în viață în România

De îndată, la față locului s-a deplasat un echipaj de stingerea cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor medical din cadrul Secției de Pompieri Sebeș.

În urma evaluării medicale a pilotului, acesta nu a suferit leziuni, refuzând astfel transportul la spital.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut