miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăSportAiudeanul Levente Polgar, prima persoană cu dizabilitate care încheie cursa TOR330: „Mi-am...

Aiudeanul Levente Polgar, prima persoană cu dizabilitate care încheie cursa TOR330: „Mi-am demonstrat că pot fi gigant, chiar dacă am un handicap”

Date:

Știri relevante

spot_img

Levente Polgar, originar din Aiud, a devenit un adevărat simbol al curajului și determinării în lumea ultramaratoanelor. Cu o singură mână, Levi a înfruntat traseul impresionant de 330 de kilometri din competiția TOR, desfășurată în Alpii italieni.

După ce a încercat să se înscrie la TOR330 de două ori, fără succes, alergătorul român Levente Polgar a fost acceptat în cursa din 2023.

Aiudeanul Levente Polgar, prima persoană cu dizabilitate care încheie cursa TOR330: „Mi-am demonstrat că pot fi gigant, chiar dacă am un handicap”

Cu emoții vizavi de pregătirea pentru o asemenea competiție, dar și-n legătură cu aspectele logistice, Levi a crezut în șansa lui și, cu sprijinul oamenilor din jurul său, și-a împlinit visul.

El a alergat la TOR330 și, după ce a trecut linia de sosire, a devenit prima persoană cu dizabilitate din lume care a reușit această performanță.

Întrebat ce l-a determinat să participe la această cursă, alergătorul a declarat că:

Citește și: Enigma Peșterii Urșilor din Munții Apuseni: E casa zeilor sau ascunzișul a 140 de urși?

„În 2016 eram în Chamonix – Mont Blanc și mă pregăteam de prima mea cursă la UTMB pe distanța de 170 de kilometri (n.red. Levente a participat la UTMB în 2016, 2017 și 2019). Atunci am auzit prima dată de TOR330 și-n mintea mea a apărut o curiozitate: care este treaba cu această competiție?

După ce am încheiat UTMB și am ajuns acasă, am început să caut mai multe informații despre TOR330. În acel moment părea o cursă imposibilă pentru mine, dar totuși am încercat să mă preînregistrez în 2018 și 2020. După ce am fost refuzat de fiecare dată, în 2023 am fost, în sfârșit, acceptat în cursă.

Am avut un amalgam de sentimente și stări în acele momente legate de cum voi gestiona această cursă și dacă voi putea să plătesc taxa de înscriere, drumul și toate costurile de participare. Cu ajutorul oamenilor, totul s-a încheiat cu bine”, a declarat Levente pentru Red Bull.

Alergătorul a mai povestit că s-a antrenat intens pentru această cursă, bifând câteva competiții la nivel național.

„În 2023, am încercat să acumulez distanță și forță pe urcare și coborâre. Am bifat câteva competitii acasă, în România, precum Retezat SkyRace, Maraton Bate Toaca, Roșia Montană Marathon , Retezat Marathon, Ultrabug, Carpathia Trails.

În toate aceste competiții am încercat să îmi găsesc punctele slabe, unde aș putea să cedez în timpul concursului, dar să găsesc și echilibrul pentru hidratare, alimentație, încălțăminte, suplimente.

Apoi au mai fost antrenamentele mele de acasă, din afara competițiilor. În ceea ce privește biomecanica – lipsa brațului meu drept, deci mai puține kilograme pe partea dreaptă a corpului – nu mai am probleme.

Citește și: VIDEO Șoimul dunărean a fost declarată pasărea anului în Ungaria. De ce a dispărut aproape în totalitate din România?

Însă o problemă a fost să mă descurc fără bețe la TOR330, mai ales că citisem că sunt necesare. Așa că am cărat un băț cu mine până la kilometrul 100, unde am renunțat la el, fiindcă mă încurca.

Pentru mine, TOR330 este o victorie proprie. Mi-am demonstrat că pot fi gigant, chiar dacă am un handicap”, a conchis Levente Polgar într-un interviu pentru Red Bull.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut