miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateAlba Iulia va avea sistem de ”bike sharing”. Câte biciclete electrice vor...

Alba Iulia va avea sistem de ”bike sharing”. Câte biciclete electrice vor fi disponibile pentru turiști și albaiulieni

Date:

Știri relevante

spot_img

Alba Iulia va avea sistem de ”bike sharing”. Primarul muncipiului, Gabriel Pleșa, a anunțat semnarea contractului în valoare de 6 milioane de lei.

Alba Iulia va beneficia de un sistem de tip „bike sharing”. Valoarea investiției se ridică la 6,07 milioane de lei, iar albaiulienii și turiștii vor găsi 240 de biciclete electrice inteligente.

Alba Iulia va avea sistem de ”bike sharing”

„În câteva luni, Alba Iulia va avea un sistem de ”bike sharing” funcțional

Am semnat contractul privind achiziția echipamentelor pentru sistemul ”bike sharing” prevăzut în cadrul proiectului de mobilitate urbană. Contractul a fost adjudecat de firma Scope Systems SRL, valoarea acestuia fiind de 6,07 milioane lei (inclusiv TVA), iar termenul de implementare 3 luni.

Citește și: Investiție de aproape 5 milioane de euro pentru renovarea Liceului „Alexandru Domșa” din Alba Iulia. Patru clădiri vor fi reabilitate din fonduri europene

Prin această investiție, pe traseul proiectului de mobilitate urbană vor fi montate 12 terminale pentru ”bike sharing” și 60 de rasteluri, unde albaiulienii și turiștii vor găsi 240 de biciclete electrice inteligente.

Toate echipamentele vor fi compatibile și integrabile tehnic și funcțional în sistemul centralizat de gestionare a traficului.

Aceste dotări vin în continuarea celor de anul trecut, când am recepționat 70 de biciclete mecanice, terminalele și rastelurile aferente.

Sistemul ”bike sharing” va contribui și el la obținerea, ca și comunitate, a ceea ce ne-am propus prin lucrările de mobilitate urbană:

Citește și: S-a finalizat modernizarea străzilor Tineretului, Arini, Zăvoi și Crângului din Sebeș. Investiție totală de 18.1 milioane de lei

  • îmbunătățirea infrastructurii transportului public de persoane, pietonale și pentru bicicliști;
  • protejarea mediului înconjurător, prin reducerea emisiilor de echivalent CO2 generate de transportul rutier motorizat;
  • creșterea utilizării transportului nemotorizat, respectiv a numărului de bicicliști și pietoni;
  • creșterea numărului de pasageri în transportul public local și implicit reducerea traficului cu autoturisme personale”, a transmis edilul Gabriel Pleșa.
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut