vineri, iulie 19, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăOrașul tăuCâmpeniAlexia Marcu din Câmpeni, singura elevă din Alba care a obținut media...

Alexia Marcu din Câmpeni, singura elevă din Alba care a obținut media 10 la BAC 2024: „Munca stăruitoare este întotdeauna răsplătită”

Date:

Știri relevante

spot_img

Alexia Marcu din Câmpeni, singura elevă din Alba care a obținut media 10 la BAC 2024. „Munca stăruitoare este întotdeauna răsplătită”, a declarat tânăra pentru AlbaPress.ro.

Alexia Marcu este singura elevă din județul Alba care a reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat din 2024.

Alexia Marcu din Câmpeni, singura elevă din Alba care a obținut media 10 la BAC 2024: „Munca stăruitoare este întotdeauna răsplătită”

Alexia a studiat la Colegiul Național „Avram Iancu” din Câmpeni și a dat examenul „maturității” la Matematică, Limba și Literatura Română și Anatomie. 

Tânăra a declarat pentru AlbaPress că a fost plăcut surprinsă când a aflat rezultatele de la Bacalaureat, iar apoi, în mod firesc, a urmat euforia.

Citește și: Rată de promovare de 100% la examenul de Bacalaureat 2024 pentru Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Zeci de medii peste 9

„Acum mă simt, fără doar și poate, binecuvântată. Nu găsesc cuvintele necesare să mulțumesc cum se cuvine pentru aceste clipe”, a spus Alexia.

Strategia Alexiei: Munca constantă

Întrebată de jurnaliștii AlbaPress cum s-a pregătit pentru examen și cum i s-au părut probele, Alexia a declarat că strategia ei a fost una simplă: munca constantă.

„Strategia mea a fost simplă: muncă regulată, constantă. Consider că un efort constant este cea mai eficace metodă, atât pentru obținerea rezultatului dorit, cât și pentru tine însuți.

Citește și: Trei perechi de dansatori din Alba, parte a Lotului Național al României. Cine sunt reprezentanții județului

Probele mi s-au părut accesibile, fie că a fost vorba de matematică, limba română sau biologie. Pe această cale, doresc să le mulțumesc și profesorilor care m-au îndrumat pe parcursul acestor ani, oferindu-ne mie și colegilor mei informații și sfaturi utile pentru a aborda subiectele într-un mod cât mai optim”, a completat Alexia.

Absolventa de 10 și-a propus să devină medic și va urma cursurile de medicină la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Ce sfaturi are pentru elevii care se pregătesc pentru Bacalaureat 2025?

Examenul de „maturitate” este o perioadă extrem de dificilă atât pentru elevi, cât și pentru părinți. Aceștia se confruntă cu emoții și stări pe care poate nu le-au mai întâlnit și cu care le este greu să se managerieze situaţia, dar Alexia le transmite elevilor „secretele” unei bune performanțe.

„Să învețe constant, după cum am menționat mai sus. Munca stăruitoare este întotdeauna răsplătită. Să acorde atenție sfaturilor profesorilor de clasă și să fie echilibrați, să își organizeze din timp programul de studiu.

Și, cel mai important, să aibă încredere în ei înșiși. Le urez, de asemenea, mult succes și să nu uite niciodată că orice mică reușită este un pas spre obiectivul propus”, a conchis Alexia Marcu.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut