Scrumbia este de 1.500 de ori mai eficientă decât medicamentele în viața diabeticilor și prevenirea infarctului, potrivit specialiștilor.
Pentru conținutul său caloric și de minerale, se recomandă și în dieta diabeticilor pentru că subțiază sângele, favorizând circulația.
100 de grame de scrumbie conțin 230 de calorii, 20 de grame de colesterol, 3000 de mg de acizi omega 3 și 250 de mg de acizi omega 6, esențiali pentru sănătatea inimii, scrie revistasanatate.net, care a adăugat și avantajele consumului de scrumbie.
Studiile specialistilor americani au arătat ca o dietă cu scrumbie reglează nivelul hormonal și favorizează elasticitatea capilarelor. Prin conținutul de vitamina K, elimină riscul formării cheagurilor de sânge, a depozitelor de colesterol și scade tensiunea arterială.
Cum se prepară corect scrumbia
Alegerea, prepararea și depozitarea scrumbiei sunt foarte importante pentru păstrarea funcțiilor nutritive. Astfel, alege numai pestele proaspăt, care are carnea întinsă, umedă și depozitează-l la congelator numai în șervețele de hârtie și nu de plastic.
Se consumă după ce l-ai lăsat 24 de ore la frigider să se dezghețe, abia după aceea îl poți găti pentru a fi sigur că și-a păstrat întreg conținutul de vitamine, minerale și calorii.
Specialistii avertizează asupra consumului de scrumbie de către femeile însărcinate. Pentru că acest tip de peste conține și mercur, proaspetele și viitoarele mămici vor evita timp de câteva luni să îl consume, potrivit realitatea.net.