marți, noiembrie 28, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateAngajaţii care au copii cu vârsta de până la 11 ani pot...

Angajaţii care au copii cu vârsta de până la 11 ani pot beneficia de patru zile de telemuncă lunar. Noua lege promulgată de Iohannis

Date:

Știri relevante

spot_img

O nouă lege a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, oferind părinților cu copii cu vârsta de până la 11 ani posibilitatea de a beneficia de telemuncă timp de patru zile pe lună.

Legea pentru completarea Codului Muncii care prevede că salariaţii care au în întreţinere copii cu vârsta până la 11 ani pot beneficia de telemuncă patru zile pe lună a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, informează Agerpres.

Angajaţii care au copii cu vârsta de până la 11 ani pot beneficia de patru zile de telemuncă lunar

„La cerere, salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 11 ani beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condiţiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii”, stipulează actul normativ, conform sursei.

Citește și: S-a finalizat modernizarea străzilor Tineretului, Arini, Zăvoi și Crângului din Sebeș. Investiție totală de 18.1 milioane de lei

În situaţia în care ambii părinţi sau reprezentanţi legali sunt salariaţi, cererea va fi însoţită de o declaraţie pe propria răspundere a celuilalt părinte sau reprezentant legal din care să rezulte faptul că, pentru aceeaşi perioadă, acesta nu a solicitat concomitent desfăşurarea activităţii în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă.

Prin derogare de la prevederile Legii nr. 81/2018, salariaţii care îşi desfăşoară activitatea în aceste condiţii au obligaţia să dispună de toate mijloacele necesare îndeplinirii atribuţiilor care le revin potrivit fişei postului, mai prevede legea promulgată, potrivit Libertatea.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut