vineri, februarie 23, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateApel către comunitate! CTS Alba are nevoie urgentă de donatori cu grupele...

Apel către comunitate! CTS Alba are nevoie urgentă de donatori cu grupele A negativ, O negativ și AB negativ

Date:

Știri relevante

spot_img

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba lansează un apel urgent către donatorii cu grupele A negativ, O negativ și AB negativ. Cererile multiple și necesitățile crescute nu pot fi îndeplinite, iar un număr mare de pacienți din județul Alba depind de aceste donații.

“Avem nevoie urgent de donatori cu grupa A negativ. Sunt cazuri în județul Alba care au mare nevoie de sânge cu această grupă. Vă rugăm să-i ajutați!

CTS Alba are nevoie urgentă de donatori cu grupele A negativ, O negativ și AB negativ

De asemenea avem nevoie de donatori cu grupele O negativ și AB negativ. Vă așteptăm la donare ! Vă mulțumim!”, au transmis reprezentanții CTS Alba pe pagina de Facebook.

Programul de donare este de luni până vineri, între orele 7:30 – 13:00, iar cei care doresc să doneze sunt încurajați să contacteze Centrul la numărul de telefon 0258834050.

De ce să donezi sânge?

Citește și: “Baia populară” din Sebeș se va transforma în centru multifuncțional pentru comunitate. Finanțare de peste 6 milioane de lei

Beneficiile donării de sânge pentru sănătate

  • înainte de donare beneficiezi întotdeauna de un control medical și câteva analize de sânge. Hemoglobina se verifică la fiecare donare, glicemia și hemoleucograma se fac la indicația medicului, iar grupa sanguină se verifică doar la prima donare.
  • după donare, din sângele donat, se fac alte analize, al căror rezultat poate fi ridicat personal de donator (după 3 zile lucrătoare).
  • donarea regulată produce împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, conform unor studii medicale, de specialitate.
  • donând regulat se realizează reglarea nivelului mărit al trigliceridelor și colesterolului, ceea ce influențează benefic ficatul. cu ocazia unei donări de sânge total se produce arderea a 650 calorii.
  • donatorii recurenți înregistrează o creștere a rezistenței organismului la eventuale șocuri hemoragice. la bărbați, femeile post-menopauză ca de altfel la toate persoanele cu exces de fier, prin donarea regulata se produce o reglare a nivelului fierului din sânge (excesul de fier este un factor de risc cardiovascular).
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut