miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateApel CTS Alba către comunitate: “Avem nevoie în continuare de donatori cu...

Apel CTS Alba către comunitate: “Avem nevoie în continuare de donatori cu grupa O negativ”

Date:

Știri relevante

spot_img

Într-un apel lansat astăzi, 21 decembrie, Centrul de Transfuzie Sanguină Alba îndeamnă ferm comunitatea, în special persoanele cu grupa 0 negativ, să doneze sânge pentru a susține stocurile în perioada sărbătorilor.

“Avem nevoie în continuare de donatori cu grupa O negativ. Vă așteptăm la donare și vă mulțumim!”, au transmis reprezentanții CTS Alba pe pagina de Facebook.

Apel CTS Alba către comunitate

Program: Luni-Vineri – 7.30-13.00

Program special de sărbători:

23.12.-26.12.2023 – ÎNCHIS

30.12.2023 – 02.01.2024 – ÎNCHIS

Telefon: 0258834050

Citește și: FOTO Fenomen spectaculos! Munții Făgăraș, văzuți de pe Muntele Mare din Apuseni, de la peste 350 km: “Iarna poți avea vizibilitate”

De ce să donezi sânge?

Beneficiile donării de sânge pentru sănătate

  • înainte de donare beneficiezi întotdeauna de un control medical și câteva analize de sânge. Hemoglobina se verifică la fiecare donare, glicemia și hemoleucograma se fac la indicația medicului, iar grupa sanguină se verifică doar la prima donare.
  • după donare, din sângele donat, se fac alte analize, al căror rezultat poate fi ridicat personal de donator (după 3 zile lucrătoare).
  • donarea regulată produce împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, conform unor studii medicale, de specialitate.
  • donând regulat se realizează reglarea nivelului mărit al trigliceridelor și colesterolului, ceea ce influențează benefic ficatul. cu ocazia unei donări de sânge total se produce arderea a 650 calorii.

Citește și: Pompierii voluntari din Teiuș au luat locul lui Moș Crăciun pentru câțiva copii nevoiași: Au asigurat lemne de foc și le-au adus cadouri

  • donatorii recurenți înregistrează o creștere a rezistenței organismului la eventuale șocuri hemoragice. la bărbați, femeile post-menopauză ca de altfel la toate persoanele cu exces de fier, prin donarea regulata se produce o reglare a nivelului fierului din sânge (excesul de fier este un factor de risc cardiovascular).
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut