vineri, februarie 23, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateAPEL pentru donare de sânge pentru o tânără din Alba Iulia diagnosticată...

APEL pentru donare de sânge pentru o tânără din Alba Iulia diagnosticată cu leucemie: „Are mare nevoie”

Date:

Știri relevante

spot_img

Apel pentru donare de sânge pentru o tânără din Alba Iulia diagnosticată cu leucemie acută. Reprezentanții Centrului de Transfuzie din Alba Iulia au anunțat că pacienta are mare nevoie de sânge.

„O pacientă tânără din Alba Iulia, diagnosticată cu leucemie acută, internată la o clinică din Cluj-Napoca are mare nevoie de sânge și trombocite, grupa O negativ.

APEL pentru donare de sânge pentru o tânără din Alba Iulia diagnosticată cu leucemie: „Are mare nevoie”

Pentru a-i expedia întreaga cantitate de componente sanguine avem nevoie de donatori cu grupa O negativ. Va așteptăm la donare”, au transmis reprezentanții Centrului de Transfuzie din Alba Iulia pe o rețea de socializare.

Citește și: 61 de preoți și credincioși din Câmpeni au participat la o acțiune de donare de sânge. Solidaritate pentru cei aflați în suferință

De ce să donezi sânge?

Beneficiile donării de sânge pentru sănătate:

  • înainte de donare beneficiezi întotdeauna de un control medical și câteva analize de sânge. Hemoglobina se verifică la fiecare donare, glicemia și hemoleucograma se fac la indicația medicului, iar grupa sanguină se verifică doar la prima donare.
  • după donare, din sângele donat, se fac alte analize, al căror rezultat poate fi ridicat personal de donator (după 3 zile lucrătoare).
  • donarea regulată produce împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, conform unor studii medicale, de specialitate.
  • donând regulat se realizează reglarea nivelului mărit al trigliceridelor și colesterolului, ceea ce influențează benefic ficatul. cu ocazia unei donări de sânge total se produce arderea a 650 calorii.

Citește și: Gest umanitar făcut de trei tineri din Alba: Au donat sânge pentru a salva vieți la Centrul de Transfuzie Sanguină

  • donatorii recurenți înregistrează o creștere a rezistenței organismului la eventuale șocuri hemoragice. la bărbați, femeile post-menopauză ca de altfel la toate persoanele cu exces de fier, prin donarea regulata se produce o reglare a nivelului fierului din sânge (excesul de fier este un factor de risc cardiovascular).
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut