sâmbătă, iunie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateArhiepiscopul Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a Centrului rezidențial pentru protecția...

Arhiepiscopul Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a Centrului rezidențial pentru protecția copilului „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia. Așezământul oferă găzduire pentru opt copii și tineri

Date:

Știri relevante

spot_img

Arhiepiscopul Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a Centrului rezidențial pentru protecția copilului „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia. Așezământul social oferă găzduire pentru opt copii și tineri.

Marți, 30 aprilie 2024, în Săptămâna Sfintelor Pătimiri, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Centrul rezidențial pentru protecția copilului „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia.

Arhiepiscopul Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a Centrului rezidențial pentru protecția copilului „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia

Începând cu ora 10.00, Arhiepiscopul a oficiat slujba de binecuvântare a așezământului social, ca urmare a lucrărilor de restaurare și modernizare efectuate în perioada septembrie 2023 – martie 2024.

În continuare, le-a adresat celor prezenți sfaturi duhovnicești, după care le-a oferit daruri celor opt beneficiari (copii și tineri). Coordonatorul Centrului rezidențial „Sfântul Vasile el Mare” este părintele Marcel Duda, preot al parohiei Limba.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Ierarhul a spus: „Misiunea noastră pe pământ este să fim solidari cu semenii noştri şi să le stăm aproape în lipsurile, suferinţele şi speranţele lor. Iată ce aşteaptă de la noi Mântuitorul Iisus Hristos, Care a spus: «Aşa cum v-am iubit Eu pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul» (In. 13, 34).

Toţi care slujesc aici, urmând îndemnul Sfântului Apostol Pavel, «s-au îmbrăcat cu simţăminte de îndurare şi de bunătate» (cf. Col. 3, 12). Astfel, ei reuşesc să ofere copiilor asistenţă socială, dar mai ales o vorbă bună şi un zâmbet prietenos. Aceasta este «liturghia fratelui», care ne conferă calitatea de ucenici ai lui Hristos”.

Citește și: Simion Crețu, ADR Centru: „Cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paște vă doresc să vă bucurați alături de cei dragi de linişte și multă căldură sufletească”

Lucrările de renovare au fost realizate din fonduri proprii de către Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Astfel, s-a avut în vedere modernizarea interioară integrală a edificiului și dotarea cu echipamente digitale de ultimă generație, respectiv șase laptopuri performante și o tablă inteligentă care să faciliteze activitatea educațională a tinerilor.

Întregul proces a avut drept scop dezvoltarea sănătoasă a beneficiarilor, inspirată de valorile creștine, facilitarea activităților psiho-educaționale și terapeurice ale tinerilor și, totodată, reglarea activității fiziologice prin utilizarea tehnicii biofeedback. Proiectul a fost finanțat de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Alba.

Centrul rezidențial pentru protecția copilului „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia a fost înființat în anul 2003, în urma unui parteneriat între Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, Consiliul Local Alba Iulia, prin Serviciul Public de Asistenţă Socială, şi Serviciul de Ajutor Maltez din Koblentz (Germania).

Așezământul are o capacitate de 12 locuri, iar în prezent oferă găzduire, servicii educative și consiliere pentru opt copii și tineri. Misiunea centrului social este îmbunătățirea stării fizice și psihice a copiilor care au suferit o formă de abuz sau care sunt în pericol să devină victime ale abuzului.

În cei peste 20 de ani de funcționare, s-a oferit găzduire pentru 68 de copii și tineri, 60 dintre aceștia părăsind așezământul după vârsta de 18 ani.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut