miercuri, noiembrie 29, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateArhiepiscopul Irineu, prezent la a treia ediție a taberei de pictură pe...

Arhiepiscopul Irineu, prezent la a treia ediție a taberei de pictură pe sticlă: “Să-l cunoaștem pe Dumnezeu prin icoană”

Date:

Știri relevante

spot_img

Sub binecuvântarea Părintelui Irineu, a avut loc a III-a ediție a taberei de pictură pe sticlă “Să-L cunoaștem pe Dumnezeu prin icoană”. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 21-24 august 2023 la Târgu Mureș.

“Ediția a III-a a taberei de pictură pe sticlă „Să-L cunoaștem pe Dumnezeu prin icoană”, în parohia Cristești II, protopopiatul Târgu-Mureș.

Arhiepiscopul Irineu, prezent la a treia ediție a taberei de pictură pe sticlă

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în perioada 21-24 august 2023, în parohia Cristești II, protopopiatul Târgu-Mureș, s-a desfășurat a III-a ediție a taberei de pictură pe sticlă „Să-L cunoaștem pe Dumnezeu prin icoană”.

Parteneri au fost Primăria și Consiliul Local Cristești, Școala Generală din Cristești (mulțumiri speciale domnului dir. prof. Zoltan Albert pentru implicare), Inspectoratul de Politie Județean Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea”, grupul de părinți al Grupului de cateheză parohială, Asociația Culturală „Datina” din Cristești, dar și numeroși credincioși ai parohiei noastre, voluntari și profesori de pictură.

În decurs de patru zile, cei 53 de copii cu vârste între 4 si 13 ani s-au bucurat de diferite activități socio-educative, discuții tematice religioase și nu numai, vizionarea unor filme religioase specifice fiecărei vârste, activități sportive și, cel mai important, atelierul de pictură pe sticlă, sub coordonarea prof. Vasile Vodă și prof. Emilia Manole, ajutați și de pictorul Horațiu Călugăr.

De asemenea, programul zilnic (8.00-19.30) a fost presărat, pe lângă cele menționate, și de acțiuni de prim ajutor, organizate de Poliția Română și Pompieri.

Citește și: FOTO Zăpodie, tărâmul din Alba unde timpul s-a oprit în loc. Cum arată casele de paie ale cătunului din Apuseni

Au fost patru zile pe care le-am petrecut împreună, lucru care a contat cel mai mult, de la agapele frățești la activitățile colective, jocurile de socializare și discuțiile tematice.

În ultima zi a avut loc un foc de tabără, cu cântece și voie bună, și o masă pe cinste pentru toți copiii și părinții. Încheierea festivă s-a desfășurat duminică, 3 septembrie, când în straie de sărbătoare, cu mic cu mare, am participat la Sfânta Liturghie și ne-am împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, iar la final am sfințit și binecuvântat munca copiilor, icoanele pe sticlă, și am acordat tuturor tinerilor diplomele de participare.

Adresăm mulțumiri tuturor celor amintiți mai sus, Bunul Dumnezeu să reverse asupra lor binecuvântarea Sa cerească, iar nouă să ne dea putere pentru organizarea ediției viitoare”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia pe pagina de Facebook.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut