miercuri, noiembrie 29, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăOrașul tăuCugirArma de asalt „Beretta" ar putea fi produsă la Cugir. Ce spune...

Arma de asalt „Beretta” ar putea fi produsă la Cugir. Ce spune Ministrul Economiei

Date:

Știri relevante

spot_img

Ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea, a declarat că există discuţii avansate pentru implementarea proiectului Beretta la una dintre fabricile de armament din Cugir, după semnarea unui memorandum cu compania italiană în 2019.

Arma de asalt „Beretta” ar putea fi produsă la Cugir

„Deja este în lucru în minister ideea de a aduce proiectul Beretta la Cugir, pentru că de prea multă vreme am vorbit de el. A început în 2018 sau în 2019 a fost semnat cu Uzina Mecanică de la Plopeni, dar care are un alt specific.

Acolo nu se produc arme, nu se produc pistoale, nu se produc puşti, nu se produc puşti de asalt, nu se produc mitraliere. Şi apoi a ajuns proiectul la Şimian (judeţul Mehedinţi – n.r.), într-o zonă greenfield, unde nu există nimic şi nici nu s-a construit nimic. Eu cred că firesc este ca acest proiect să ajungă la Cugir.

Deja suntem cu acest proiect în interiorul ministerului, partea de avizare internă, de mandat către Adunarea generală a acţionarilor de a vedea acest proiect către Cugir, aşa cum este normal”, a declarat ministrul Economiei luni, într-o conferinţă de presă la Alba-Iulia, potrivit Agerpres.

Ştefan-Radu Oprea a menţionat că, din câte îşi aduce aminte, atunci când a fost semnat memorandumul cu UM Plopeni, era vorba despre a începe acolo partea de asamblare şi apoi, treptat, de a produce din componente până la 80%.

„Eu cred că, dacă mergem la Cugir, vom putea să asimilăm componentele respective într-un timp mult mai rapid, pentru că este specificul de acolo, priceperea oamenilor care lucrează în Cugir şi experienţa pe care o au. Deci cred că este un proiect care poate să fie derulat într-o proporţie foarte mare la Cugir”, a conchis ministrul.

În mai 2019, ministrul Economiei de la vremea respectivă, Niculae Bădălău, a declarat că Uzina Mecanică Plopeni, filială a Romarm, urma să înceapă în aproximativ şase luni să producă arme de asalt Beretta, în baza memorandumului de înţelegere semnat cu compania italiană Beretta Holding.

Statul român urma să deţină 80% din compania mixtă, prin Uzina Mecanică Plopeni, iar restul de 20% de către Beretta Holding. Ulterior, în 2020, s-a discutat despre implementarea acestui proiect în judeţul Mehedinţi.

Cu o tradiţie de peste 200 de ani, la Uzina Mecanică din Cugir se fabrică în prezent armament de diverse calibre (12,7 mm, 14,5 mm, 5,56 mm), pistol automat şi semiautomat de calibru 9 mm, accesorii, fiind unic producător de armament de calibru NATO 12,7X99 mm tub de oţel.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut