luni, iulie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăCulturăArtă cu epoleți! Un elev artist de la Liceul Militar din Alba...

Artă cu epoleți! Un elev artist de la Liceul Militar din Alba Iulia, premiat la expoziția-concurs de artă sacră „Ortodoxia”: „Desenul e pasiunea mea”

Date:

Știri relevante

spot_img

Artă cu epoleți! Un elev artist de la Liceul Militar a câștigat un premiu la expoziția-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. „Desenul e pasiunea mea”, a declarat Șerban Vălean.

Cu înclinații, aptitudini și talent pentru artă, elevul fruntaș Șerban Vălean din clasa a IX-a s-a remarcat recent la un eveniment cultural ce a reunit tineri artiști talentați din țară și din Republica Moldova.

Artă cu epoleți! Un elev artist de la Liceul Militar din Alba Iulia, premiat la expoziția-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Șerban a participat la expoziția-concurs de artă sacră „Ortodoxia”, eveniment organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și ajuns la cea de-a treia ediție.

Printre partenerii evenimentului s-a numărat și Asociația Filială „Artă Religioasă și Restaurare” a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Expoziția a avut ca temă „Re-nașterea” fiind dedicată Centenarului Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Citește și: Andra va concerta la Aiud de Ziua Rozelor, sărbătoarea plină de culoare și parfum. Fermierii produc aici aproape 2 milioane de trandafiri

Au fost expuse peste 140 de lucrări realizate de peste 40 de liceeni și studenți din țară și din Republica Moldova, dar și de absolvenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă, specializarea Artă Sacră.

Lucrarea realizată de Șerban în tehnica pastel și intitulată “Pere pe prispa casei bunicilor” a fost apreciată de juriul concursului și a fost premiată cu Mențiune. Elevul colegiului militar a făcut o pasiune pentru artele plastice încă de mic, orientându-se spre tehnica pastel și spre grafică.

Admiterea în colegiul militar nu i-a îngrădit exprimarea artistică, el reușind să împletească această pasiune cu pregătirea școlară și militară. În colegiul militar, Șerban se pregătește sub îndrumarea doamnei profesoare Noemi Kusztos și face parte din grupa de performanță de la Palatul Copiilor Alba Iulia, fiind înscris și la Centrul Județean de Excelență Alba.

„Încă de mic desenul a fost principala mea pasiune. Mereu am căutat să mă perfecționez și să încerc noi metode și stiluri de a desena, astfel multă lume mi-a sesizat pasiunea, unii recunoscând-o chiar ca pe un “talent nativ”. Pentru mine desenul și arta înseamnă destindere și exprimare.

Citește și: David Popovici, din nou pe primul loc! A câștigat proba de 100 m liber în circuitul Mare Nostrum, la Barcelona

Atunci când realizez o lucrare mă simt calm și liniștit, deoarece aleg să desenez doar atunci când simt că este momentul potrivit și că am timpul necesar pentru a nu mă grăbi, astfel se creează o adevărată armonie între starea mea de spirit și lucrarea pe care o fac.

Participarea mea la expoziția-concurs din cadrul Evenimentului “Ortodoxia” m-a convins că sunt capabil să îmi împletesc această pasiune cu vocația mea pentru cariera militară”, a mărturisit elevul fruntaș Șerban Vălean.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut