joi, iunie 13, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateAtenție la mesajele de Paște! Pot ascunde capcane care îți pot infecta...

Atenție la mesajele de Paște! Pot ascunde capcane care îți pot infecta telefonul. Cum să te protejezi

Date:

Știri relevante

spot_img

Atenție la mesajele de Paște! De sărbători, românii obișnuiesc să trimită mesaje de felicitare apropiaților și cunoștințelor. Și pentru că dispunem oricând de tehnologie, cel mai simplu este să trimitem mesaje text, audio sau video prin SMS, e-mail sau social media. Unele dintre acestea pot cauza daune grave.

Experții în securitate cibernetică ne atrage atenția să fim atenți la mesajele primite de la prieteni sau apropiați. De cele mai multe ori sunt mesaje text predefinite sau mesaje audio ori video, distribuite de la unii la alții. 

Atenție la mesajele de Paște!

De cele mai multe ori, acestea sunt infectate iar acest lucru afectează telefoanele sau laptopurile, fiind distruse informații importante. 

Înainte de sărbătorile pascale, echipa Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică vă sfătuiește să fiți prudenți atunci când primiți mesaje prin SMS, aplicații de mesagerie, e-mail sau social media, mai ales dacă acestea conțin link-uri sau atașamente!

Citește și: AȚI VĂZUT-O? O minoră din Alba Iulia a dispărut de acasă. E căutată de mai bine de 12 ore

Reamintim cazurile din anii trecuți în aceeași perioadă, când felicitări-capcană pe social media ori unele sosite prin sms, în care erau incluse cu link-uri malițioase mascate ca mesaje de felicitare audio sau video venite din partea prietenilor, odată accesate, puteau infecta dispozitivele cu variante de malware tip troian.

Evitați accesarea link-urilor din surse necunoscute și verificați-le cu soluții de securitate precum:

virustotal.com – pentru a verifica siguranța unui link sau atașament

scamadviser.com – pentru a evalua siguranța unui site înainte de a face cumpărături sau de a furniza date personale

haveibeenpwned.com – pentru a verifica dacă conturile online au fost compromise

nomoreransom.org – pentru a verifica disponibilitatea unui decriptor pentru ransomware

Antrenați-vă pentru a preveni amenințările online pe site-ul proiectului național de conștientizare #SigurantaOnline, lansat de ARB, DNSC și Poliția Română: https://sigurantaonline.ro.

Înșelăciunile pe internet sunt tot mai dese în ultima perioadă. Astfel trebuie să fim foarte atenți la mesajele primite. Și, de asemenea, nu trebuie să le redistribuiți.

Dacă doriți să felicitați pe cineva de Paște, cel mai simplu ar fi să sunați sau să vizitați persoana rescpectivă. Dacă acest lucru nu este posibil, puteți trimite un mesaj text, audio sau video nepreluat din altă parte.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut