vineri, iulie 5, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateATENȚIE! Nouă metodă de înșelăciune prin SMS: Hackerii vor să-ți “livreze pachetul”...

ATENȚIE! Nouă metodă de înșelăciune prin SMS: Hackerii vor să-ți “livreze pachetul” cu Poșta Română

Date:

Știri relevante

spot_img

A apărut o nouă metodă de înșelăciune prin SMS, hackerii se dau drept Poșta Română.

În ultima perioadă s-au intensificat acțiunile de phishing în care este folosit numele Poștei Române. Prin intermediul SMS-urilor ori pe e-mail, infractorii cibernetici atentează la conturile și la datele personale ale utilizatorilor de internet. Compania Națională Poșta Română anunță că s-a confruntat cu un val de sesizări din partea cetățenilor aflați în pericolul de a cădea victime.

Citește și: 426 de urși din țară ar urma să fie uciși, conform unui ordin din partea Ministrului Mediului

Cum încearcă hackerii să se folosească de Poșta Română

Metoda de înșelăciune în care se folosește denumirea Poștei Române este următoarea: de pe un număr de telefon de România se trimite un SMS prin care destinatarului i se aduce la cunoștință faptul că trebuie să primească un colet, dar adresa este incorectă. Apoi, în mesaj, i se oferă un link care are în componență cuvintele “posta”/”post” și/sau “romana”.

„Poşta Română: Din cauza pierderii adresei, pachetul nu poate fi livrat. Vă rugăm să rezolvaţi această problemă imediat. Puteţi actualiza adresa online şi aplica pentru o nouă livrare: https://posta-romana.qhhvip.com/ Vă rugăm să răspundeţi la 1 pentru a activa link-ul şi a actualiza adresa online şi pentru a solicita o nouă livrare”

După accesarea link-ului respectiv se solicită date personale (adresă poștală, adresă de e-mail, număr de telefon) și se generează o interfață de plată asemănătoare oricărui alt portal, specific plaților pe internet. Prin intermediul acesteia este solicitată o sumă simbolică.

După completarea datelor cerute de interfață (număr card, data expirării, titular card, codul de siguranță), destinatarul primește un cod bancar. Sub această interfață se ascund, de fapt, hackerii, care introduc datele cardului în aplicația specifică, sustrăgând, astfel, banii.

Din acest moment, hoții cibernetici vor putea să facă plăți online la terminale POS sau să scoată bani de la ATM-uri, fără a avea nevoie de PIN-ul destinatarului. Sunt folosite și expresii de siguranță proprii băncilor, precum: “nu comunica nimănui…”. În momentul în care este introdus codul transmis de bancă, banii de pe card dispar.

Citește și: Avram Iancu a reușit să traverseze înot Marea Galileii: A fost premiat la nivel internațional

Compania nu solicită clienţilor să furnizeze date cu caracter personal, informaţii bancare confidenţiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN şi nici realizarea de plăţi online ale unor taxe vamale, potrivit Digi24.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut