vineri, iulie 19, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăCulturăCărțiAu fost decernate premiile Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România. Cine...

Au fost decernate premiile Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România. Cine sunt laureații anului editorial 2022

Date:

Știri relevante

spot_img

Sâmbătă, 28 octombrie 2023, în organizarea Consiliului Județean Alba, a Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, la Alba Iulia au fost decernate Premiile Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, pentru anul editorial 2022.

Premiile Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România – laureații anului editorial 2022

Au fost decernate premiile Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România

Juriul care a analizat activitatea literară a scriitorilor și care a stabilit premiile ediției a fost format din: Cornel Nistea, președintele filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și președinte al juriului, criticul literar Monica Grosu și scriitorul Mircea Stâncel.

Laureații Premiilor Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România pentru anul editorial 2022 sunt: Premiul Cartea Anului – Silvia Beldiman și Sonia Elvireanu, Premiul Opera Omnia – Dumitru Toma și Gabriel Petric, Premiul pentru debut – Antonio Doda. S-au mai acordat și alte premii: Premiul pentru poezie – Nicolae Crepcia, Premiul pentru proză – Dumitru Augustin Doman și Gheorghe Jurcă, Premiul pentru eseu – Ion Popescu-Brădiceni, Premiul pentru studii dramatice – Ioan Moldovan, Premiul pentru literatură pentru copii – Rodica Gabriela Chira, Premiul pentru istorie și critică literară – Ion Buzași și Premiul pentru traduceri – Casandra Ioan.

Citește și: Primăria din Câmpeni organizează o acțiune de depistare activă a diabetului zaharat. Când va avea loc

Proiectul Premiile Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România este organizat anual de către Consiliul Județean Alba, Filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

author avatar
Valentina Curac
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut