luni, iulie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateAurora boreală ar putea fi văzută din nou. Data când va fi...

Aurora boreală ar putea fi văzută din nou. Data când va fi spectacol pe cer deasupra României

Date:

Știri relevante

spot_img

Aurora boreală ar putea fi văzută din nou. Iată care este data când va fi spectacol pe cer deasupra României.

Pata solară responsabilă pentru aurora boreală din luna mai ajunge iar fața planetei noastre. Iată când putem fi martorii unui nou spectacol pe cer.

Aurora boreală ar putea fi văzută din nou

Cea mai puternică furtună geomagnetică de pe Pământ din ultimele peste două decenii a avut loc între 10 și 12 mai, pictând cerul României cu aurore. Se pare că fenomenul va fi din nou vizibil în prima săptămână din iunie 2024.

Citește și: Băutura care îți oferă mai multă energie decât cafeaua. Te scapă de oboseală

Aurora a fost rezultatul a cel puțin cinci furtuni solare care au lovit simultan Pământul, toate provenind dintr-o pată solară masivă, cunoscută sub numele de regiunea activă 3664 (numită și AR3664 și AR13664), o zonă întunecată de pe Soare de peste 15 ori mai mare decât Pământul.

Barajul de particule încărcate s-a ciocnit cu magnetosfera Pământului, care le-a canalizat de-a lungul liniilor de câmp magnetic spre poli, generând aurore pe parcurs.

Efectele furtunilor solare au avut loc la câteva nopți după luna nouă din luna mai, când lumina astrului a fost diminuată, ceea ce a făcut ca nuanțele vibrante să fie mai ușor de observat.

Deoarece Soarele se rotește pe axa sa o dată la 27 de zile, pata solară a dispărut din peisaj aproximativ o săptămână mai târziu, dar nu a încetat să producă erupții solare. Pe 20 mai, a emis o erupție clasificată ca fiind X12, cea mai puternică din septembrie 2017 până în prezent.

Citește și: FOTO Cetate misterioasă descoperită în România cu ajutorul unui satelit. Nu se știa nimic despre ea, locația ei este secretă

AR3664/AR13664 devine din nou vizibilă pe măsură ce Soarele se rotește – și va fi din nou orientată spre Pământ în timpul lunii noi din 6 iunie.

Pata solară monstruoasă reapare la sfârșitul lunii mai/începutul lunii iunie. Atunci sunt șanse mari ca planeta noastră să fie lovită de capricioasa vreme solară.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut