miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateAurora polară, pe cerul din Alba Iulia! Care este explicația luminilor roșii...

Aurora polară, pe cerul din Alba Iulia! Care este explicația luminilor roșii de la asfințit

Date:

Știri relevante

spot_img

Un fenomen spectaculos a putut fi observat astăzi pe cer. Este unic și a fost vizibil în multe orașe din România, printre care și Alba Iulia.

Un fenomen rar a fost observat azi, în a doua zi de Crăciun, în mai multe orașe din țară. Un cer roșu s-a putut observa atât pe timpul zilei, cât și pe timp de seară.

Aurora polară, pe cerul din Alba Iulia

O explicație a apariției spectaculoase pe cerul României ar fi fenomenul numit Aurora polară.

Citește și: “Luna rece”, vizibilă pe cerul României de Crăciun: Este ultimul fenomen astrologic din acest an

Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă, observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru.

“Sunt nori foarte spectaculoşi, dar cam atât. Sunt consecinţa unei stratificări diferenţiate a aerului, în sensul că sunt diferenţe de temperatură, diferenţe de umezeală în straturile în care se foemează, de obicei, norii şi, probabil, într-unul din straturi o mişcare circulară mai accentuată care a generat acei nori aşa ca nişte farfurii zburătoare, dar fără vreo consecinţă deosebită.

Citește și: FOTO Cum ar arăta Moș Crăciun dacă ar fi originar din Alba? A fost creat cu ajutorul inteligenței artificiale

Dacă suntem foarte atenţi, uneori avem norocul să vedem şi nori cu aspect mai spectaculos, fără să aibă vreo semnificaţie deosebită”, a explicat meteorologul Florinela Georgescu, la Antena 3 CNN, potrivit newsweek.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut