luni, iulie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateAutostrada A10 Sebeș-Turda o ia „la vale”: S-a surpat din nou la...

Autostrada A10 Sebeș-Turda o ia „la vale”: S-a surpat din nou la Alba Iulia Nord, deși e inaugurată de doar doi ani

Date:

Știri relevante

spot_img

Autostrada A10 Sebeș-Turda o ia „la vale”! O nouă alunecare de terene a avut loc la Alba Iulia Nord. A10 e inaugurată de doar 2 ani.

Traficul pe A10 Sebeș-Turda a fost oprit, fiind nevoie de reconstruirea căii de rulare din cauza unei alunecări de teren ce a afectat corpul autostrăzii, la nord de Alba Iulia.

Autostrada A10 Sebeș-Turda o ia „la vale”

Restricțiile de trafic au dus la cozi kilometrice, ambuteiaujul fiind sporit și de faptul că un TIR s-a defectat chiar pe rampa de ieșire de pe autostradă.

Citește și: Gestul unui turist care dansa pe Transalpina a ajuns în atenția DRDP: „Cei înjurați suntem noi”

În acest moment, pe A10, constructorul italian Impresa Pizzarotti lucrează la remedierea unor surpări în zona unde pământul a luat-o la vale și în trecut, iar circulația pe sensul spre Turda este închisă, fiind a doua oară când traficul este complet închis.

Coadă imensă pe „autostrada Meșterului Manole”

Din cauza faptului că aici se tot lucrează de ani buni, A10 a primit și numele de „autostrada Meșterului Manole”.

Ieri, pe aceeași autostradă s-a format o coadă imensă de mașini, de vină fiind traficul deviat de pe autostradă pe benzile de descărcare a traficului și printr-un sens giratoriu. Mai mult decât atât, un TIR s-a defectat chiar pe una dintre rampele de ieșire de pe autostraă și a avut nevoie să fie tractat.

La câteva luni, muncitorii demolează și reconstruiesc porțiuni din A10 Sebeș-Turda

În luna Mai, muncitorii au fost nevoiți să demoleze parțial un segment din A10 Sebeș-Turda din cauza unei fisuri în asfalt și în taluz, în zona Alba Iulia Nord, la doar câțiva metri distranță de locul unde corpul autostrăzii abia ce fusese construit de la zero pe o distanță de câteva zeci de metri, după ce o alunecare de teren a afectat șoseaua.

Mai târziu, în luna Iulie, a fost filmată o altă surpare pe același deal.

Horațiu Cosma, fostul secretar de stat în Transporturi din mandatul lui Cătălin Drulă, a amintit că tronsonul în cauză a fost inaugurat înainte de alegeri, după o serie de lucrări fulger.

Citește și: Gabriel Pleșa, la început de an școlar: „Investițiile în educație sunt prioritare în mandatul meu ca primar”

„Vă reamintesc că tronsonul a fost inaugurat cu surle și trâmbițe de Lucian Bode cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare din decembrie 2020, după o toamnă de heirup pompieristic în șantier (asfaltări pe ploaie, noaptea, la temperaturi aproape de îngheț).

Pe 1 februarie 2023 respectiva secțiune de autostradă a fost închisă pentru refacerea completă a zonei surpate. Reparațiile ar fi trebuit să dureze 30 de zile. Au trecut peste 90 de zile și încă lucrările nu sunt finalizate. Și, colac peste pupăză, la câțiva metri distanță autostrada s-a surpat din nou. Și a început o nouă operațiune de demolare. Pe o autostradă nouă, inaugurată de 2 ani și jumătate”, scrie Cosma, potrivit turdanews.ro.

Autostrada A10 Sebeș – Turda

  • Lotul 1 – 17 km – de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului (km 0+000 – km 17+000);
  • Constructor: Impresa Pizzarotti;
  • Valoare: 541.73 mil lei (fără TVA);
  • Contract: semnat în 2014;
  • Lucrări începute: decembrie 2014;
  • Trafic deschis: decembrie 2020;
  • Lucrări finalizate: vara 2021.
author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut