luni, iulie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateAvram Iancu în fotografii din ultimii ani de viață, expoziție la Muzeul...

Avram Iancu în fotografii din ultimii ani de viață, expoziție la Muzeul Unirii din Alba Iulia. Cânta din fluier, îmbătrânit înainte de vreme

Date:

Știri relevante

spot_img

Avram Iancu în fotografii din ultimii ani de viață, expoziție la Muzeul Unirii din Alba Iulia. Cânta din fluier, îmbătrânit înainte de vreme.

Marți, 4 iunie 2024, ora 11, la Muzeul Național al Uniri din Alba Iulia va avea loc vernisajul Exponatului lunii iunie, Avram Iancu în fotografii din ultimii ani ai vieții.

Avram Iancu în fotografii din ultimii ani de viață, expoziție la Muzeul Unirii din Alba Iulia

În anul bicentenarului Avram Iancu, luna iunie va fi dedicată unui set de fotografii în care eroul revoluției din 1848-1849 apare în ultimii ani ai vieții, în câteva instantanee surprinse între 1864 și 1872.

Fotografiile au intrat în patrimoniul muzeului albaiulian în anul 1929, ca donații din partea societății culturale ASTRA.

Citește și: Locul din România unde s-au descoperit desene cu rinoceri și feline. Sunt vechi de 30.000 ani

Ineditul lor este dat de imaginea în care este surprins Avram Iancu, o imagine departe de cea cunoscută astăzi de publicul larg a eroului conducător al moților din Munții Apuseni.

În fotografiile care vor fi expuse, Avram Iancu ne apare cu o figură obosită, îmbătrânit înainte de vreme, dezamăgit de jertfele inutile sau cântând din fluier, în veșminte ponosite, neîngrijit. De fapt, ipostazele ale ultimilor ani ai vieții lui.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut