vineri, februarie 23, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăOrașul tăuSebeș“Baia populară” din Sebeș se va transforma în centru multifuncțional pentru comunitate....

“Baia populară” din Sebeș se va transforma în centru multifuncțional pentru comunitate. Finanțare de peste 6 milioane de lei

Date:

Știri relevante

spot_img

Primăria Municipiului Sebeș a obținut o finanțare nerambursabilă de 6.6 milioane lei prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 pentru transformarea „Băii populare” într-un centru multifuncțional.

Primăria Sebeș a primit finanțare de 6.6 milioane lei pentru transformarea fostei „Băi populare” într-un centru multifuncțional.

Planurile prevăd intervenții complexe, împărțite în etape de demolare, reconstrucție și adiție, sub coordonarea arhitectului Mirel Drăgan.

“Baia populară” din Sebeș se va transforma în centru multifuncțional pentru comunitate

“«Baia populară» va deveni centru multifuncțional prin intermediul unei finanțări nerambursabile de 6.6 milioane lei obținute de Primăria Municipiului Sebeș în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. În urmă cu câteva zile, a fost predat amplasamentul și au avut loc primele intervenții.

Având în vedere degradarea avansată pe care o prezintă clădirea, a fost realizată o expertiză tehnică, iar echipa de proiect coordonată de arhitectul sebeșean Mirel Drăgan a propus realizarea unor intervenții asupra sitului, care se împart în etape de demolare, de reconstrucție și de adiție.

Citește și: Ziua Națională a României marcată la Teatrul de Păpuși „Prichindel” cu spectacolul „Scufița roșie”. Intrarea este gratuită

Va rezulta un complex multifuncțional care poate găzdui o bibliotecă, spații expoziționale, spații pentru diverse activități ale comunității (fie ele social-recreative, activități culturale, educative, de formare etc) de care să se bucure atât tinerii, populația activă, cât și seniorii Sebeșului.

Accesul pietonal principal se va realiza din strada Mihai Viteazu, un acces secundar fiind proiectat din strada Peneș Curcanul. Regăsiți, în imagini, câteva planșe cu propunerile arhitecturale pentru care s-a obținut finanțarea nerambursabilă.”, a transmis primarul Dorin Nistor pe pagina de Facebook.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut