joi, iunie 13, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăOrașul tăuAiudBărbat din Aiud, prins la pescuit în perioada de prohibiție. S-a ales...

Bărbat din Aiud, prins la pescuit în perioada de prohibiție. S-a ales cu dosar penal

Date:

Știri relevante

spot_img

Bărbat din Aiud, prins la pescuit în perioada de prohibiție. S-a ales cu dosar penal.

Luni, 15 aprilie, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud au depistat un bărbat de 67 de ani, din Aiud, în timp ce pescuia în Valea Inzelului. Din 9 aprilie, pescuitul prin orice metodă, în perioada de prohibiție, este interzisă.

Bărbat din Aiud, prins la pescuit în perioada de prohibiție. S-a ales cu dosar penal

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”pescuit prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție și distrugerea icrelor embrionate de pește, în zonele de reproducere naturală”.

Fapta este prevăzută și pedepsită de art. 64 din O.G. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura.

Citește și: Marius Moga are un startup în domeniul IT: Compozitorul a fost premiat într-o competiție de antreprenoriat tech

Poliția Alba recomandă respectarea legislației privind pescuitul și acvacultura. Reamintește că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 561/2023/11/2024, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2024, în perioada 9 aprilie – 7 iunie 2024, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Acțiunile Inspectoratului de Poliție Județean Alba, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, vor continua.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut