luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateBărbat din Alba, trimis în judecată pentru că nu a plătit pensia...

Bărbat din Alba, trimis în judecată pentru că nu a plătit pensia alimentară copiilor. Câți bani le datorează

Date:

Știri relevante

spot_img

Un bărbat din Alba care nu a plătit pensia alimentară copiilor săi a fost dat în judecată. Deși instanța i-a cerut să plătească lunar pentru întreținerea celor doi minori, el a dat doar 3.000 de lei din cei 30.000 de lei pe care îi datora. Astfel, Judecătoria Alba a decis să-l judece pentru abandon de familie.

Bărbatul are doi copii minori și, în urma unei sentințe judecătorești, era obligat să le plătească acestora pensie lunară de întreținere. Mai exact, 241 de lei lunar/copil. Doar că, pe parcursul ultimilor 6 ani, individul le-a achitat minorilor doar 3.000 de lei, în urmă cu 3 ani.

Bărbat din Alba, trimis în judecată pentru că nu a plătit pensia alimentară

”În perioada septembrie 2017 – mai 2023, inculpatul, în calitate de tată al minorilor nu a achitat, cu rea-credinţă, pensia lunară de întreținere cuvenită celor doi minori, în cuantum de 241,6 lei pentru fiecare minor. Singura sumă de bani plătită de inculpat în această perioadă fiind de 3000 lei din cursul anului 2019, cu toate că avea posibilitatea de a plăti întreaga sumă, întrucât deţinea resursele necesare şi era apt de muncă, cumulând astfel un rest de plată în cuantum de 27.326,36 lei”, se arată în motivarea instanței, potrivit sursei.

Pentru că nu și-a îndeplinit datoria de tată, magistrații Judecătoriei Aiud au decis marți, 17 octombrie 2023, să-l trimit în judecată pentru abandon de familie.

Citește și: Trei autoturisme au fost implicate într-un accident, la ieșirea din Petrești spre Sebeșel. Au fost rănite 3 persoane

Nu este primul caz din Alba de acest fel.

La sfârșitul lunii august, un alt bărbat a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu executare pentru că nu a plătit pensia alimentară copiilor săi. Respectivul, care are 3 copii cu fosta concubină, nu achitase, în ultimii 4 ani, nicio pensie alimentară, potrivit Digi24.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut