duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăCulturăBarbu Ștefănescu Delavrancea va fi omagiat la Alba Iulia: 166 de ani...

Barbu Ștefănescu Delavrancea va fi omagiat la Alba Iulia: 166 de ani de la naștere

Date:

Știri relevante

spot_img

Joi, 11 aprilie 2024, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia, la ora 12.00, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vor organiza un moment de omagiere al celui care a fost prozatorul,  dramaturgul, gazetarul, avocatul și oratorul Barbu Ștefănescu Delavrancea.

Momentul depunerii de flori, la bustul acestuia, va fi însoțit de un medalion literar, căruia îi va da citire bibliotecara Ana-Maria Pienar.

Barbu Ștefănescu Delavrancea va fi omagiat la Alba Iulia: 166 de ani de la naștere

Alături de momentul festiv de pe Aleea Scriitorilor, pe parcursul zilei, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, vor fi postate informații și fotografii interesante cu și despre scriitorul Barbu Ștefănescu Delavrancea, alături de recomandări de carte din opera acestuia.

La sediul bibliotecii județene poate fi vizitată o expoziție tematică cu volume din opera lui Barbu Ștefănescu Delavrancea, cărți disponibile și pentru împrumut la domiciliu.

Citește și: Elevul sergent Dragoș Iuga de la Liceul Militar din Alba Iulia, locul I la pentatlon și calificare la etapa națională: „Sportul te ajută să te dezvolți”

Barbu Ștefănescu Delavrancea (n. 11 aprilie 1858, București – d. 29 aprilie 1918, Iași ) este unul dintre cei mai cunoscuți prozatori și dramaturgi din literatura românească, opera sa fiind tradusă și în străinătate.

Avocat de profesie s-a remarcat printr-un dar oratoric de excepție. A fost membru al Academiei Române și primar al Bucureștiului și a rămas în memoria colectivă, întâi de toate, prin trilogia dramatică formată din Apus de soare (1909), Viforul (1910) și Luceafărul (1910), deși opera sa numără zeci de nuvele și povestiri, dramaturgie și publicistică.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut