duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateBibliotecarul Avram Iancu va marca 200 de ani de la naşterea eroului...

Bibliotecarul Avram Iancu va marca 200 de ani de la naşterea eroului naţional Avram Iancu printr-o dublă traversare a Canalului Mânecii

Date:

Știri relevante

spot_img

Bibliotecarul Avram Iancu va marca 200 de ani de la naşterea eroului naţional Avram Iancu printr-o dublă traversare a Canalului Mânecii.

O dublă traversare a Canalului Mânecii reprezintă noul proiect pe care înotătorul în ape deschise Avram Iancu şi l-a propus pentru vara acestui an, bibliotecarul din Petroşani menţionând, joi, că a început deja antrenamentele oficiale pentru îndeplinirea obiectivului stabilit.

Bibliotecarul Avram Iancu va marca 200 de ani de la naşterea eroului naţional Avram Iancu printr-o dublă traversare a Canalului Mânecii

Sportivul a ţinut să precizeze că prin realizarea acestei performanţe doreşte să marcheze împlinirea a 200 de ani de la naşterea eroului naţional Avram Iancu, dar şi 10 ani de la momentul în care a încercat să traverseze, pentru prima oară, Canalul Mânecii.

“Se împlinesc 10 ani de când am revoluţionat înotul românesc în ape deschise, 10 ani de când am dat prima bătălie în Canalul Mânecii. Doresc să marchez acest ceas aniversar în mod deosebit, iar acest înot este singurul care îmi poate aduce emoţiile şi trăirile necesare fericirii. Fiind ‘Anul Avram Iancu’, voi dedica cel mai important înot românesc în ape deschise, din toate timpurile, marelui Avram Iancu”, a declarat sportivul din Petroşani.

Citește și: Jandarmeria Alba angajează ofițer specialist relații publice! Care sunt condițiile și până când te poți înscrie?

Avram Iancu a spus că a început antrenamentele pentru acest obiectiv pe 1 decembrie 2023, cu pregătire fizică generală şi înot de aclimatizare în Lacul Ştiurţ şi râul Maleia, din Petroşani. De asemenea, a urmat un cantonament la Marea Neagră, în care a înotat în apă la 14 grade Celsius, iar duminică, 26 mai, va înota în Lacul Covragiu, de lângă Haţeg.

Avram Iancu a calculat că timpul estimat pentru dubla traversare a Canalului Mânecii ar putea fi de cel puţin 36 de ore, egal cu cel înregistrat în august 2020, când a înotat pe Dunăre 36 de ore şi 29 de minute.

“Distanţa în linie dreaptă între punctul de plecare din Dover – Marea Britanie şi coasta franceză este de 34 de kilometri, deci la o dublă traversare vor fi 68 de kilometri. Estimez însă că din cauza curenţilor, va trebui să înot pe o distanţă de circa 100 de kilometri”, a precizat Iancu.

Citește și: Avarie la o conductă de apă din Alba Iulia! Bulevardul unde furnizarea cu apă potabilă va fi întreruptă

Potrivit acestuia, în lume sunt 2.484 de înotători care au reuşit performanţa de a traversa Canalul Mânecii şi doar 37 de înotători care au realizat o dublă traversare a strâmtorii.

Bibliotecarul Avram Iancu are la activ mai multe performanţe la înotul în ape deschise, ultima fiind consemnată în luna mai 2023, când a traversat înot Marea Galileii.

În vara anului 2017, sportivul din Petroşani a înotat întreg cursul Dunării, fără costum de neopren, pe o distanţă de 2.860 de kilometri, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră, iar în iulie 2022 a devenit primul român care a reuşit să traverseze înot Canalul Bristol, din Marea Britanie. Printre reuşitele lui Avram Iancu se numără şi traversarea înot a Canalului Mânecii, în august 2016, potrivit agerpres.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut