joi, aprilie 25, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăOrașul tăuBlajBlajul va avea centură ocolitoare. Când va fi gata și câți km...

Blajul va avea centură ocolitoare. Când va fi gata și câți km are?

Date:

Știri relevante

spot_img

A fost semnat contractul de proiectare și execuție a variantei ocolitoare a Blajului, a anunțat, marți, edilul Gheorghe Rotar.

Proiectul valorează peste 140 milioane lei, iar cei aproape 7 km trebuie finalizați până în 2026.

Blajul va avea centură ocolitoare. Când va fi gata și câți km are?

„Astăzi, la Primăria Blaj, am semnat, împreună, cu reprezentanții PRENIS SRL, liderul Asocierii PRENIS SRL – DACIA FABER SRL – EXPLAN SRL – INFRA EXPERT AD, câștigătoarea licitației, contractul de proiectare și execuție pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Blaj.

Valoarea totală a acestei investiții este de 145.354.480,03 lei (fără TVA), iar finanțarea se realizează din fonduri externe nerambursabile – Programul Operațional Transport 2021-2027 și de la Bugetul de Stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii!

Citește și: Un bărbat din Blaj, reținut de polițiști după ce a amenințat un tânăr pe stradă. I-a zis că îl bate

Perioada de implementare a investiției este de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, respectiv 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție.

Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în maximum 30 de zile, după verificarea, de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, dosarului de achiziție pentru procedura de licitație.

Am convingerea că termenele de proiectare și execuție vor fi respectate, iar varianta ocolitoare a municipiului Blaj va fi finalizată la începutul anului 2026!

Varianta ocolitoare a municipiului este cel mai important proiect de infrastructură din istoria Blajului, care ne va ajuta să asigurăm o conexiune rapidă a Blajului, prin intermediul viitorului Drum Expres Blaj – Teiuș, cu autostrada A10 (Sebeș – Turda), cu beneficii majore în dezvoltarea economică și turistică a întregii zone!

Varianta ocolitoare a municipiului Blaj va avea o lungime totală de 6,845 km, un viaduct spectaculos în lungime de aproximativ 300 de metri și 4 sensuri giratorii!

Citește și: Volei Alba Blaj, meci decisiv cu Prometey Dnipro pentru calificarea în play-off-ul pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Realizarea variantei ocolitoare conduce la scoaterea traficului greu și de tranzit din interiorul municipiului Blaj, asigurând dezvoltarea infrastructurii rutiere de transport, reducerea timpilor de parcurs, reducerea costului accidentelor, dar și reducerea costului pentru prevenirea poluării mediului înconjurător (poluare fonică și atmosferică)”, a transmis primarul Blajului, Gheorghe Rotar.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut