luni, iulie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăInternaționalCancelarul Austriei umilește încă o dată România. Cere să urmăm „modelul tunisian”...

Cancelarul Austriei umilește încă o dată România. Cere să urmăm „modelul tunisian” dacă vrem în Schengen

Date:

Știri relevante

spot_img

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a cerut ca România și Bulgaria să organizeze centre pilot pentru a opri migrația. El a dat exemplul Tunisiei care, finanțat de UE, încearcă să oprească migrația.

Într-un nou interviu, cancelarul federal Karl Nehammer (ÖVP) a criticat dur sistemul de azil al UE, dar a găsit cuvinte pozitive pentru controversatul acord cu Tunisia privind migrația.

Cancelarul Austriei umilește încă o dată România

Într-un interviu acordat publicației “Welt am Sonntag”, cancelarul federal Karl Nehammer (ÖVP) s-a pronunțat împotriva politicii de azil a Uniunii Europene. “Sistemul de azil al UE este stricat de ani de zile. Bruxelles-ului i-a luat mult prea mult timp pentru a sparge barierele ideologice”, a declarat el în acesta. 

Citește și: De la nuntă, la spital! Mai multe persoane au ajuns la urgență după ce au petrecut la o sală din Alba. DSP a deschis o anchetă

El a cerut din nou proceduri rapide de azil la frontierele externe, precum și repatrieri rapide cu ajutorul acordurilor cu țările terțe. El a evidențiat un acord corespunzător cu Tunisia și a cerut proiecte pilot în România și Bulgaria pentru proceduri rapide de azil la frontierele externe. Acestea ar fi “revoluționare”.

Acordul cu Tunisia vorbește de plata unei sume de bani către această țară pentru oprirea migrației.

Acordul cu Tunisia „a eșuat”

În iulie, UE a încheiat un acord cu Tunisia pentru a opri migrația ilegală pe Mediterana. În schimbul unui ajutor financiar, Tunisia va lua măsuri mai ferme împotriva contrabandiștilor și a trecerilor ilegale în viitor.

Citește și: FOTO COD PORTOCALIU de vijelii și vânt puternic în Alba. Care sunt localitățile vizate de furtuni

Dar acest acord a eșuat “din toate punctele de vedere”, a declarat vineri, la Newsroom LIVE, Gerald Knaus, cercetător în domeniul migrației.

De la semnarea memorandumului de înțelegere, la 16 iulie, numărul persoanelor care traversează marea a “crescut drastic”. Numai în ultima lună, ar fi putut fi de 30.000, a spus Knaus.

În cadrul interviului, Nehammer a explicat, de asemenea, că femeile și copiii nu ar trebui să fie scutiți de procedurile de azil accelerate. Astfel de proceduri de azil accelerate sunt destinate persoanelor care sosesc și care au puține șanse de a primi azil.

În cazul în care ar exista astfel de scutiri pentru femei și copii, Nehammer se teme “că, în viitor, în special femeile cu copii vor fi trimise de rudele lor pe ruta periculoasă de traversare a Mediteranei și vor fi încredințate, neputincioase, unor traficanți fără scrupule”.

O astfel de scutire ar fi practic o invitație pentru femeile cu copii să îndrăznească să migreze ilegal în Europa – și să ajungă din urmă întreaga familie dacă se acordă protecție”, potrivit plus24.at

Din acest motiv, Austria “nu ar fi de acord cu o scutire pentru femeile cu copii în această formă”, a declarat cancelarul.

Citește și: Sfânta care și-a convertit călăul la credință, pomenită pe 3 septembrie: „Roagă-te pentru mine”

Acest lucru ar trebui să permită respingerea solicitanților de azil cu șanse mici sau deloc, fără a fi nevoiți ca aceștia să treacă printr-o procedură de azil, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, în marginea vizitei luni în Bulgaria a lui Gerhard Karner și a cancelarului federal, Karl Nehammer.

Austria somează UE

Ministrul de Interne, Gerhard Karner (ÖVP), solicită UE adoptarea unei noi directive de respingere a imigranților, pentru a reduce numărul cererilor de azil în Austria și în celelalte țări din Uniunea Europeană, scrie „Der Standard”.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut