luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEconomieCând intră pensiile pe card? Ce informație esențială apare pe talonul cu...

Când intră pensiile pe card? Ce informație esențială apare pe talonul cu pensia mărită cu 13%?

Date:

Știri relevante

spot_img

O informație esențială este scrisă pe talonul de pensie și, astfel, aveți garanția că primiți pensia crescută cu 13,8%.

Astfel, pe noile taloane de pensie – care de luna aceasta au fost indexate cu 13,8% – apare noua valoare a punctului de pensie.

Când intră pensiile pe card? Ce informație esențială apare pe talonul cu pensia mărită cu 13%?

Acesta a crescut de la 1.785 de lei la 2.032 de lei. Anunțul a fost făcut de șeful Casei de Pensii, la România TV. 

”Și profit pentru că văd că aveți aici și talonele, taloanele pregătite cu noul punct de pensie majorat. Este vorba de luna ianuarie 2024 și se vede foarte clar valoarea punctului de pensie, în valoare de 2032 începând cu 1 ianuarie. Practic s-a mărit valoarea punctului de pensie de la 1.785 la 2032 de lei.

Și indemnizația socială minima a urmat același proces de indexare de 13,8%, astfel că de la valoarea de la 1125 de lei la 1281 lei”, a mai spus șeful Casei Naționale de pensii.

Pensiile mărite cu 13,8% au ajuns, deja, la unii dintre pensionari începînd din 5 decembrie. Pensiile ar fi trebuit distribuite de poștași încă din data de 1 ianuarie.

Citește și: Aiudeanul Levente Polgar, prima persoană cu dizabilitate care încheie cursa TOR330: „Mi-am demonstrat că pot fi gigant, chiar dacă am un handicap”

Întârzierea se datorează zilelor libere ale poștașilor (1-2 ianuarie) și unor chestiuni de natură birocratică.

Poștașii continuă să împartă pensiile și această săptămână. Până pe 10 ianuarie toate pensiile vor fi împărțite de poștași.

Când vin banii pe card?

Jumătate dintre pensionari primesc banii pe card, începând cu data de 12 ianuarie. Saptămâna aceasta ar urma să intre pe card și pensiile celor care au ales această modalitate. 

Pensiile vor fi virate până cel mai târziu pe 14 ianuarie pe card.

„Celor care au ales aceasta modalitate de a primi banii pe card, băncile cu care Casa națională are convenții pentru a vira aceste pensii, saptămâna aceasta vor fi achitate și aceste pensii.

Citește și: VREMEA se schimbă radical! Alertă de ninsori, viscol și ploi, în România

Exact așa cum au fost stabilite termenele în convenție, cu plata la cont sunt exact aceleași termene că în orice luna obișnuită.

Suntem în grafic, oamenii primesc pensiile, procesul acesta este în plina derulare acum când discutăm, astfel încât în termnele stabilite și achitate și toată lumea va primi aceste pensii majorate”, a precizat Președintele Casei Naționale de pensii, Daniel Baciu.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut