vineri, mai 17, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateCând intră România în Schengen terestru? Am putea scăpa și de vizele...

Când intră România în Schengen terestru? Am putea scăpa și de vizele pentru SUA. Anunțul autorităților

Date:

Știri relevante

spot_img

Când intră România în Schengen terestru? Marcel Ciolacu se declară optimist cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen cu frontiere terestre în acest an și anticipează că țara va intra și în programul american Visa Waiver.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la un post de televiziune că este încrezător că România va intra în Schengen cu frontierele terestre tot în acest an.

Când intră România în Schengen terestru? Am putea scăpa și de vizele pentru SUA. Anunțul autorităților

Referitor la aderarea la „Schengenul terestru” invenția austriacă prin care Viena continuă umilința la adresa României, Marcel Ciolacu a afirmat: „Eu sunt ferm convins că în Schengen terestru vom intra și anul acesta. (…) De 13 ani vorbim de Schengen.

Domnule, eu am reușit, cu Guvernul României, să intrăm parțial, dar, cu piciorul drept, și aerian și maritim – foarte important maritim, înțelegem cu toții de ce și cum, și investițiile, și ce înseamnă în acest moment, strategic, Portul Constanța pentru România și pentru întreaga Europă”.

Citește și: O elevă din Alba Iulia, în primii 10 cei mai buni elevi din țară la Olimpiada Națională de Pregătire Sportivă

România se chinuie de mai bine de 13 ani să adere la Schengen, însă în ultimii 2 ani, Austria a fost și a rămas „ghimpele” din „talpa” țării noastre și s-a opus până în ultima clipă aderării la Spațiul de liberă circulație.

Începând din acest an România a aderat la Schengen, însă doar cu frontierele aeriene și cele maritime. Pentru aderarea „completă” și cu frontierele terestre Austria se opune ferm în continuare și până acum nu a dat niciun semn că și-ar schimba poziția.

Când vor putea pleca românii în SUA fără vize?

În legătură cu Visa Waiver pentru Statele Unite, Ciolacu a declarat că are încredere că acest lucru se va întâmpla cel târziu în luna octombrie/

„Anul fiscal în Statele Unite se termină în septembrie. Eu sunt ferm convins că în octombrie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu Statele Unite, Visa Waiver.

Citește și: Controale ale inspectorilor DSVSA Alba la unitățile alimentare din județ. Au dat amenzi de peste 160.000 lei. Ce nereguli au descoperit?

Fiindcă și Polonia a reușit acest lucru, dar cu adevărat ne trebuie o mobilizare a românilor și să înțelegem că acum este un moment istoric în care trebuie să ne implicăm”, a declarat Ciolacu.

Statele Unite au întreprins deja măsuri pentru a favoriza scăredea procentului ratei de respingere sub 3%. Una dintre aceste măsuri este invitația de reînoire într-un proces simplificat pentru cei care au deținut în trecut vize de SUA și au expirat.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut