joi, aprilie 25, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăInternaționalCând intră România, parțial, în Schengen? Votul va avea loc peste două...

Când intră România, parțial, în Schengen? Votul va avea loc peste două zile. Austria nu se mai opune

Date:

Știri relevante

spot_img

Când intră România, parțial, în spațiul Schengen? Votul va avea loc peste două zile, în Consiliul Reprezentanților Permanenți. Liderii guvernului austriac nu se mai opun.

România va intra, parțial, în spațiul Schegen. Votul va avea loc peste două zile, în Consiliul Reprezentanților Permanenți.

Reprezentanții misiunilor diplomatice la UE votează intrarea României în spațiul Schengen cu frontierele aeriene, fluviale și maritime.

Când intră România, parțial, în spațiul Schengen? Votul va avea loc peste două zile. Austria nu se mai opune.

Votul în Consiliul Reprezentanților Permanenți (COREPER) va avea loc peste două zile.

Comitetul Reprezentanților Permanenți la Uniunea Europeană este format din șefii sau adjuncții șefilor de misiuni diplomatice la Bruxelles.

Ambasadorul Austriei la UE va vota în favoarea aderării României cu porturile și aeroporturile, începând din luna martie, relatează Antena 3 CNN.

Citește și: VIDEO Cum arată autostrada A3 pe care poți circula de la Alba Iulia la Târgu Mureș

În ceea ce privește frontierele terestre, acest aspect nu face obiectul votului de peste două zile.

Noua strategie a autorităților de la București este ca România să renunțe la varianta convocării unui Consiliu Extraordinar JAI – Justiție și Afaceri Interne – la finele acestui an.

Autoritățile de la București optează pentru varianta mai avantajoasă a unui vot favorabil în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți – COREPER – care-i reunește pe șefii și adjuncții de misiuni diplomatice la Bruxelles ale statelor membre.

Ulterior, votul în COREPER ar urma să fie validat și într-o reuniune de Consiliu al Uniunii Europene, conform sursei citate.

Șansele extinderii Schengen cu România și Bulgaria au crescut după ce, luna aceasta, Olanda a renunțat la veto-ul față de vecinii noștri de la sud.

Citește și: Povestea geniului neurochirurgiei românești! A operat peste 40.000 de pacienți, dar trăiește la limita sărăciei: “Nu am nimic”

De anul trecut, guvernul de la Viena s-a exprimat împotriva extinderii spațiului de liberă circulație, argumentând că acesta nu este funcțional, și a adus drept argument fluxul mare de migranți neînregistrați, care ajung în centrul și vestul Europei. 

În ultimele săptămâni, guvernul de la Viena a semnalat că își ponderează opoziția și nu se mai opune extinderii Schengen cu România și Bulgaria la nivelul spațiului aerian și al frontierelor fluviale și maritime.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut