sâmbătă, aprilie 26, 2025
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateCând vor putea albaiulienii să ajungă la Cluj pe autostradă fără să...

Când vor putea albaiulienii să ajungă la Cluj pe autostradă fără să mai coboare la Turda. Drumul leagă Clujul de Autostrada Transilvania

Date:

Știri relevante

spot_imgspot_img

Când vor putea albaiulienii să ajungă la Cluj pe autostradă fără să mai coboare la Turda. Drumul leagă Clujul de Autostrada Transilvania.

Lucrările la Drumul Expres DEx4, care va realiza conexiunea directă dintre Autostrada A3 și Drumul Național 1 (DN1) în zona localității Tureni din județul Cluj, au ajuns într-un stadiu avansat.

Când vor putea albaiulienii să ajungă la Cluj pe autostradă fără să mai coboare la Turda. Drumul leagă Clujul de Autostrada Transilvania

Proiectul, esențial pentru fluidizarea traficului din nord-vestul țării, este realizat de o asociere de constructori români și spanioli, coordonată de compania Dimex 2000 SRL.

Mobilizarea în teren este una considerabilă: potrivit informațiilor oficiale, pe șantier sunt implicați peste 220 de muncitori și aproximativ 130 de utilaje și echipamente, iar progresul fizic al lucrărilor a trecut de 80%.

Declarațiile în acest sens au fost făcute de Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care a menționat încă din luna ianuarie: „Evoluție foarte bună pe șantierul drumului de legătură A3 – DN1 de la Tureni (DEx4)”, potrivit știridecluj.ro.

Traseul va contribui la reducerea semnificativă a timpului de deplasare între autostradă și drumul național, evitând zonele urbane aglomerate și sporind siguranța rutieră.

Citește și: FOTO Albaiulienii nu vor mai fi nevoiți să coboare de pe autostradă la Turda când merg la Cluj. Traficul se va schimba complet: „E un ciot la fel de important ca o autostradă întreagă”

Una dintre cele mai importante lucrări de inginerie de pe traseu este viaductul de la kilometrul 4, construit peste Valea Racilor. Acesta are șase deschideri și o lungime totală de 258 de metri, fiind o construcție esențială pentru asigurarea continuității traseului în zona cu relief accidentat.

În total, traseul cuprinde șapte poduri și viaducte, ceea ce subliniază complexitatea tehnică a proiectului, în ciuda lungimii relativ reduse a drumului.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe 21 august 2023, iar durata contractuală de execuție este de 18 luni, ceea ce ar fi însemnat, inițial, finalizarea în februarie 2025. Totuși, termenul a fost prelungit cu 90 de zile, iar noul termen limită pentru predarea lucrării este 17 mai 2025.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a confirmat noul termen într-un răspuns adresat unui deputat din județul Cluj. 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE GOOGLE NEWS

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_imgspot_img

Ultimele știri

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut