miercuri, noiembrie 29, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăSportCanoistul Cătălin Chirilă, campion mondial la kaiac-canoe! A câștigat medalia de aur...

Canoistul Cătălin Chirilă, campion mondial la kaiac-canoe! A câștigat medalia de aur la 500 de metri

Date:

Știri relevante

spot_img

Cătălin Chirilă a câștigat medalia de aur în proba de canoe simplu pe 500 metri, vineri, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Duisburg (Germania).

Canoistul Cătălin Chirilă a devenit campion mondial pe pista de la Duisburg, el depășindu-i pe Conrad Scheibner (Germania) și pe Serghei Tarnovschi (Republica Moldova).

Canoistul Cătălin Chirilă, campion mondial la kaiac-canoe!

Cătălin Chirilă a avut de înfruntat pe lângă adversari și vremea potrivnică din Germania. A fost o zi cu ploaie multă, în care organizatorii au strecurat și cursele, deși au existat unele întârzieri. Proba de canoe simplu 500 de metri trebuia să înceapă la 16:38, dar startul a fost dat la 19:08. 

Cătălin Chirilă a dominat cursa, el fiind primul la 250 de metri, dar pe final germanul Conrad Scheibner s-a apropiat, dar nu a putut să-l întreacă pe român.

„Tricolorul” a câștigat astfel prima sa medalie mondială de aur în această probă, după ce la ediția precedentă a CM fusese pe locul al doilea. Brazilianul Isaquias Queiroz, campionul mondial din 2022, nu a prins finala A. Pe podiumul acestei probe neolimpice a mai urcat și moldoveanul Serghei Tarnovschi.

Cătălin Chirilă, vizează încă un aur la Duisburg

Cu această probă câștigată, Cătălin Chirilă concurează sâmbătă pe distanța de 1.000 de metri, acolo unde este campion mondial en titre și unde se împart biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris, primii cinci se califică pentru competiția din 2024. 

„Voi lupta cu toate armele să rămân pe prima poziție, pentru că gustul succesului este foarte plăcut, foarte dulce, așa că nu am de gând să renunț foarte ușor”, spusese Chirilă înainte de plecarea spre Germania. Finala este programată la ora 13:01, dacă vremea nu-și va mai face de cap, deși prognoza e cu soare, potrivit gsp.ro.

Campioni mondiali români în proba de canoe simplu 500 de metri

  • 1977 Lipat Varabiev 
  • 1983 Costică Olaru 
  • 2023 Cătălin Chirilă
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut