vineri, mai 17, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăInternaționalCare sunt „secretele” celui mai bătrân om din lume? Sfaturile pe care le...

Care sunt „secretele” celui mai bătrân om din lume? Sfaturile pe care le dă tinerilor: „Nu merită să te deranjezi cu asta”

Date:

Știri relevante

spot_img

Care sunt „secretele” celui mai bătrân om din lume? Iată ce sfaturi le dă tinerilor.

John Alfred Tinniswood, care s-a născut în 1912 – în acelaşi an în care s-a scufundat Titanicul – insistă că secretul vieţii sale îndelungate este “norocul pur”. El a obţinut titlul de cel mai bătrân om din lume după ce s-a confirmat că Gisaburo Sonobe, în vârstă de 112 ani, din Japonia, a murit la 31 martie.

Care este „secretul” celui mai bătrân om din lume? 

Tinniswood a declarat pentru Guinness World Records: “Ori trăieşti mult, ori trăieşti puţin, şi nu poţi face mare lucru în această privinţă”.

John Tinniswood, care este străbunic, s-a născut în Liverpool şi acum locuieşte într-un azil din Southport. După ce a devenit cel mai bătrân bărbat din Marea Britanie în 2020, Tinniswood nu este deranjat de noul său statut de cel mai bătrân om din lume.

“Pentru mine nu contează”, a spus el. “Nu contează deloc. O accept aşa cum este”. 

“Mănânc pește și cartofi prăjiți”

De când a împlinit 100 de ani, în 2012, a primit în fiecare an o felicitare de ziua sa de naştere de la regretata regină Elizabeth II, care era cu aproape 14 ani mai tânără decât el. Dând un sfat pentru generaţiile tinere, el a spus:

“Întotdeauna faceţi tot ce puteţi, fie că învăţaţi ceva, fie că învăţaţi pe cineva. Daţi tot ce aveţi mai bun. Altfel, nu merită să te deranjezi cu asta”.

Citește și: Reportaj RISE Project despre „Traseul clonelor din SUMAL” către fabricile de lemn din Sebeș. Breșele din sistem

El a spus că primeşte o cină cu peşte  și cartofi prăjiți în fiecare vineri la cămin, adăugând: “Mănânc ceea ce îmi dau şi toţi ceilalţi. Nu am o dietă specială. Dacă bei prea mult, dacă mănânci prea mult, dacă te plimbi prea mult, dacă faci prea mult din orice, vei avea de suferit în cele din urmă”.

Tinniswood încă poate îndeplini majoritatea sarcinilor zilnice în mod independent – se ridică din pat fără ajutor, ascultă radioul pentru a fi la curent cu ştirile şi încă îşi gestionează singur finanţele.

El a trăit în ambele războaie mondiale şi este cel mai în vârstă veteran de sex masculin din lume care a supravieţuit celui de-al Doilea Război Mondial, deoarece a avut un rol administrativ pentru Army Pay Corps.

Pe lângă contabilitate şi audit, munca sa a implicat sarcini logistice, cum ar fi localizarea soldaţilor rămaşi izolaţi şi organizarea aprovizionării cu alimente.

Citește și: Marius Balo, teologul ardelean care a fost întemnițat pe nedrept în China comunistă timp de 8 ani, își lansează cartea „Păturica Roz” la Alba Iulia

Fan de-o viaţă al lui Liverpool FC, Tinniswood s-a născut la doar 20 de ani după ce clubul a fost fondat în 1892 şi a trăit toate cele opt victorii ale clubului său în Cupa Angliei şi 17 din cele 19 titluri de campion.

Când a fost întrebat cum s-a schimbat lumea din jurul său de-a lungul vieţii, Tinniswood a spus: “Lumea, în felul ei, este mereu în schimbare. Este un fel de experienţă continuă… Devine puţin mai bună, dar nu atât de mult încă. Merge pe drumul cel bun”.

Şi-a întâlnit soţia, Blodwen, la un dans din Liverpool şi cei doi au petrecut 44 de ani împreună înainte ca ea să moară în 1986.

Cel mai bătrân bărbat din toate timpurile a fost Jiroemon Kimura din Japonia, care a trăit până la vârsta de 116 ani şi 54 de zile şi a murit în 2013. Cea mai în vârstă femeie în viaţă din lume şi cea mai în vârstă persoană în viaţă în general este Maria Branyas Morera din Spania, care a împlinit recent 117 ani.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut