sâmbătă, ianuarie 18, 2025
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleSănătateCâte cazuri de rujeolă s-au înregistrat în județul Alba? S-au descoperit...

Câte cazuri de rujeolă s-au înregistrat în județul Alba? S-au descoperit mai multe focare

Date:

Știri relevante

spot_imgspot_img

În județul Alba din România, în 2023, au fost înregistrate 74 de cazuri suspecte de o boală, din care 66 au fost confirmate. Această afecțiune a afectat în principal comunitățile nevaccinate, mai ales populația rromă, și a generat două focare, unul la Aiudul de Sus și unul la Mihalț.

În anul 2023 s-au înregistrat 74 de cazuri suspecte din care 66 de cazuri confirmate.

Au fost depistate și 2 focare, unul la Aiudul de Sus care s-a manifestat pe parcursul lunilor iunie, iulie și august și în care s-au înregistrat 29 de cazuri și 1 focar la Mihalț care s-a manifestat în lunile iulie și august și a cuprins 8 cazuri.

Câte cazuri de rujeolă s-au înregistrat în județul Alba?

Boala s-a manifestat în comunități, nu în colectivități, în principal în rândul populației rrome, nevaccinate.

Citește și: FOTO Porc uriaș, sacrificat de Ziua Națională a României într-o gospodărie din Cugir. Cântărea 423 de kilograme

În prezent în județul Alba există 1 singur caz activ confirmat și niciun focar. ​ROR este un vaccin combinat care protejează împotriva a 3 boli – rujeola, oreionul și rubeola.

Vaccinarea copiilor este recomandată și costurile sunt acoperite integral de către Ministerul Sănătății.

În Alba, în perioada 01.01 – 06.12.2023 au fost imunizați cu ROR 3816 copii, din care 1941 copii de 12 luni și 1875 – copii de 5 ani. Conform Calendarului Național de Vaccinare, în România, copiii trebuie să primească 2 doze de vaccin ROR – prima, la 12 luni, iar a doua, la 5 ani.

Citește și: FOTO Porc uriaș, sacrificat de Ziua Națională a României într-o gospodărie din Cugir. Cântărea 423 de kilograme

În situații speciale, ROR poate fi administrat la sugari începând de la 9 luni. Persoanele care primesc două doze de vaccin ROR în copilărie, conform Programului Național de Vaccinare, dobândesc protecție pe viață. Vaccinarea se realizează în cabinetele medicilor de familie.

author avatar
Valentina Curac
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut