vineri, mai 31, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateCâți ani are Peanut, cea mai bătrână găină din lume? A fost...

Câți ani are Peanut, cea mai bătrână găină din lume? A fost descoperită într-un ou putrezit

Date:

Știri relevante

spot_img

Povestea lui Peanut, cea mai bătrână găină din lume, începe acum 21 de ani când a fost descoperită într-un ou putrezit. Deși nimeni nu-i dădea șanse de supraviețuire, astăzi pasărea se simte bine și împarte tot mai multe momente comune cu oamenii: stă în poala stăpânei și chiar se uită la televizor.

Câți ani are Peanut, cea mai bătrâna găina din lume?

„Sper ca mesajul lui Peanut să ajungă la toată lumea. Dacă ești respins de oamenii din jurul tău sau te simți inadaptat, există acolo cineva care să te ajute să ai o viață lungă și productivă”, a declarat stăpâna lui Peanut pentru The Washington Post, potrivit sursei citate.

Marsi, o fostă bibliotecară din Michigan, acum pensionară, a avut parte de o experiență neobișnuită în urmă cu 21 de ani când a descoperit în cuibar un ou de găină putrezit despre care, inițial, nu credea că va ecloza.

Totuși, Peanut a reușit să înşele așteptările celor din jur și să obțină azi titlul de cea mai bătrână găină din lume, conform Guinness World Records.

Citește și: Bărbat din Alba, dat dispărut de familie. A plecat de acasă și nu s-a mai întors. Poliția îl caută

Cum a început totul

Cu peste două decenii în urmă, femeia a găsit oul abandonat și, mai mult, în stare de putrefacție. Prima dată era convinsă că nu sunt şanse ca acesta să se dezvolte până la stadiul în care un puişor ar putea ieşi din el. Aşa că, pe moment, s-a gândit să-l arunce într-un iaz, unde putea să servească drept hrană pentru țestoase, când a auzit un sunet care venea din interiorul oului.

„Am auzit un al doilea ciripit și mi-am dat seama că puiul era în viață și nu poate să spargă coaja”, a povestit femeia.

După ce a decojit oul, mare i-a fost mirarea bătrânei când a văzut un pui maro, cu pete, care avea să devină cel mai bun prieten al ei.

„Țineam în mână această ființă cu pene ude și nu știam ce să fac”, a declarat Marsi pentru sursa citată. Atunci când mama lui Peanut a refuzat să o accepte, Marsi a hotărât să aibă ea grijă de pui. L-a aşezat sub o lampă de căldură și l-a învățat să mănânce și să bea apă. Cu o grijă deosebită și multă afecțiune, puiuţul a crescut, deși greutatea sa nu a depășit niciodată un kilogram, sub media celorlalți pui din rasa lui.

Văzându-l atât de mic şi neajutorat, femeia l-a botezat Peanut, care înseamnă “alună”.

Citește și: Mircea Hava, fostul primar al Alba Iuliei, întâlnire cu antreprenorii români la Bruxelles: „Oricât succes ai, să nu uiți de unde ai plecat”

Peanut a obținut titlul de cea mai bătrână găină din lume de la Guinness World Records la vârsta de 20 de ani și a sărbătorit aniversarea sa de 21 de ani în luna mai a acestui an.

Este, într-adevăr, un record de neegalat, având în vedere că o găină obișnuită trăiește între cinci și opt ani. Femeia mai spune că pasărea s-a ataşat atât de mult de ea încât nu o părăseşte nicio clipă, vine după ea chiar şi când merge la baie, stă mai tot timpul în poala ei şi privesc împreună la televizor până când adorm amândouă deodată, potrivit dcnews.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut