duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateCâți bani vor câștiga românii care s-au înscris ca membri în secțiile...

Câți bani vor câștiga românii care s-au înscris ca membri în secțiile de votare? Suma încasată pentru fiecare zi de muncă

Date:

Știri relevante

spot_img

Câți bani vor câștiga românii care s-au înscris ca membri în secțiile de votare? Suma încasată pentru fiecare zi de muncă.

Au început pregătirile pentru alegerile din 9 iunie. Zeci de mii de persoane vor fi instruite în aceste zile de cei de la Serviciul de Telecomunicații Speciale. 

Câți bani vor câștiga românii care s-au înscris ca membri în secțiile de votare?

Toți cei care s-au înscris pentru a fi membri în secțiile de vot vor câștiga între 240 și 330 de lei pentru fiecare zi lucrată. Cei mai mulți bani vor ajunge la președinții de secții, responsabili printre altele și de numărarea voturilor.

Președinte

Fiecare secție de votare este compusă dintr-un Președinte, un Locțiitor, până la șapte membri, operatori de calculator, plus polițiști și jandarmi.

Citește și: SĂRBĂTOARE 31 MAI. Cine a fost sfântul care a fost condamnat să bea otravă și care a supraviețuit?

Președintele și Locțiitorul sunt selectați dintr-o listă de juriști și alte persoane calificate și sunt plătiți cu 330 lei pe zi. Ei au rolul de a conduce secția de votare. De asemenea, președintele este responsabil de întocmirea proceselor-verbale și de transmiterea rezultatelor.

Membrii

În același timp, în sală sunt și membrii secției de votare, nominalizați de partidele politice și organizațiile minorităților naționale care sunt plătiți cu 240 lei pe zi. Ei supraveghează desfășurarea votului, asistă la numărarea voturilor și contribuie la întocmirea proceselor-verbale.

Operatori

Cei care verifică actele de identitate ale oamenilor sunt operatorii de calculator. Câte unul sau doi în fiecare secție, în funcție de fluxul de cetățeni. La final de zi, primesc 330 lei. În total pentru cele 5 zile lucrate, vor pleca acasă cu 1.650 de lei brut, bani care vin de la prefectura fiecărui județ.

Peste 50.000 de oameni vor fi instruiți pentru alegerile din 9 iunie. Cei mai mulți sunt operatori de tablete. Misiunea lor va fi aceea de a valida cărțile de identitate ale oamenilor atât pentru alegerile europarlamentare cât și pentru cele locale, astfel încât să nu existe vot multiplu.

Muhulet Marian, director AEP: „După cum știți, aceste persoane vor fi instruite pentru operarea în secțiile de votare a sistemul informatic de prezență la vot”.

Citește și: Locul din România care ar rezista unui atac nuclear. NASA a cercetat zona: intrarea a fost betonată după

Cei care se vor ocupa de cărțile de identitate ale votanților sunt oameni de toate vârstele și din toate domeniile de activitate, care în baza unei cereri au fost acceptați de Autoritatea Electorală Permanentă să fie membri în secțiile de vot.

Ilinca Laurențiu, colonel STS: „Oricine poate ajunge operator de calculator. În secția de votare nu există niciun angajat al serviciului de telecomunicații speciale, noi suntem un serviciu de suport tehnic”.

Pentru a înțelege exact cum funcționează sistemul, reprezentanții STS au făcut o demonstrație.

Așadar dacă cineva încearcă să voteze de două ori pentru același scrutin sau într-o altă secție decât cea în care a fost repartizat sistemul îi va respinge cartea de identitate, iar Ministerul Afacerilor Interne va fi alertat în timp real.

Toți membrii secției de votare primesc și o indemnizație de protocol de 35 lei pe zi.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut