vineri, iulie 19, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăInternaționalCaz șocant! A fost furat la naștere din spital, iar după 42...

Caz șocant! A fost furat la naștere din spital, iar după 42 de ani și-a cunoscut mama pentru prima dată

Date:

Știri relevante

spot_img

Un copil furat la naștere în Chile, și-a găsit familia după 42 de ani. Jimmy Lippert Thyden a descoperit că a fost separat de mama sa la naștere și a fost dat spre adopție ilegală. Acesta a reușit după patru decenii să-și găsească familia biologică și s-a întâlnit pentru prima dată cu mama sa.

A fost furat la naștere din spital, iar după 42 de ani și-a cunoscut mama pentru prima dată

Încercarea lui Jimmy Lippert Thyden de a-și găsi familia a început în luna aprilie, când a aflat despre mai multe cazuri de copii chilieni adoptați care și-au regăsit familia cu ajutorul organizației nonprofit Nos Buscamos.

Organizația a aflat că Thyden s-a născut prematur la un spital din Santiago de Chile, iar apoi a fost luat și pus în incubator.

Citește și: Destin tragic! Cine sunt Bogdan, Patrick și Daniel, cei trei tineri omorâți de șoferul beat din Alba

Mamei sale i s-a spus să părăsească spitalul, iar când s-a întors după copil i s-a spus că acesta a murit și spitalul se ocupa de trupul neînsuflețit, a povestit el pentru Associated Press, potrivit digi24.ro.

“Actele de adopție susțin că nu am rude în viață. În ultimele luni am aflat că am o mamă, patru frați și o soră”, spune Thyden în timpul interviului acordat în Ashburn, Virginia, unde este avocat pentru “persoane care arată ca el” și nu-și permit un avocat.

El spune că situația lui este un caz de “adopție falsificată”.

S-au reunit după 42 de ani!

“Te iubesc foarte mult”, i-a spus Jimmy Lippert Thyden mamei sale în spaniolă, în timp ce se îmbrățișau printre lacrimi.

“M-a lăsat fără suflu… Am fost sufocat de gravitatea acestui moment”, a declarat Thyden pentru The Associated Press într-o convorbire video după reuniune.

“Cum poți îmbrățișa pe cineva într-un mod care să compenseze 42 de ani de îmbrățișări?”, a spus el potrivit Associated Press.

Citește și: FOTO Turiștii care vizitează Cetatea Alba Carolina vor avea un nou spațiu pentru poze. Unde este amplasat

Intrând în casa mamei sale, Thyden a fost întâmpinat cu 42 de baloane colorate, fiecare dintre ele însemnând un an de timp pierdut alături de familia sa din Chile.

“Există o împuternicire în a sparge acele baloane, o împuternicire în a fi acolo cu familia ta pentru a face inventarul a tot ceea ce s-a pierdut”, a spus el.

Thyden își amintește reacția mamei sale biologice când a primit vești de la el: “Mijo (fiu), nu ai idee câte oceane am plâns pentru tine. Câte nopți am stat trează rugându-mă ca Dumnezeu să mă lase să trăiesc suficient de mult pentru a afla ce s-a întâmplat cu tine”, au scris cei de la Associated Press.

Organizația Nos Buscamos estimează că zeci de mii de bebeluși au fost luați de la familiile lor chiliene în anii 1970-1980, citând un raport al poliției din Chile care a verificat documentele pașapoartelor copiilor care au ieșit din țară și nu au mai revenit.

“Adevărul este că acești copii au fost furați de la famiile sărace, femei sărace care nu au știut. Nu știau cum să se apere”, spune Constanza del Rio, fondator și director al organizației Nos Buscamos.

Traficul de copii coincide cu multe alte încălcări ale drepturilor omului care s-au petrecut în cei 17 ani de conducere ai generalului Augusto Pinochet, care în septembrie 1973 a condus o lovitură de stat pentru a-l răsturna pe președintele Salvador Allende. În timpul dictaturii, cel puțin 3095 de oameni au murit, potrivit arhivelor, iar zeci de mii au fost torturați sau încarcerați din motive politice.

Citește și: Cerere urgentă de donatori în urma tragediei de la Crevedia. ISU Alba: „Astăzi salvatorii au nevoie de noi”

Organizația Nos Buscamos lucrează cu platforma MyHeritage, care oferă gratuit teste ADN pentru copiii adoptați din Chile și presupuse victime ale traficului de copii. Cu ajutorul testului ADN, Thyden a aflat că este 100% chilian și a fost stabilită o conexiune între el și un văr primar care folosea platforma MyHeritage.

Jimmy Lippert Thyden a luat legătură cu bărbatul și i-a trimis actele lui de adopție, în care era inclusă o adresă pentru mama lui naturală și un nume foarte comun în Chile: Maria Angelica Gonzalez.

Vărul acestuia avea în familie o femeie cu acest nume, din partea mamei sale, și le-a făcut legătura.

Thyden a luat legătura telefonic cu femeia, au făcut schimb de fotografii, iar apoi a călătorit alături de soție și copii în Chile pentru a o cunoaște.

Mama lui a refuzat să fie intervievată de Associated Press, potrivit digi24.ro.

author avatar
Valentina Curac
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut