luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleCălătoriiCe a spus un american pus să compare o stațiune de lux...

Ce a spus un american pus să compare o stațiune de lux din Alpi cu Apusenii: „Acești oameni le pot da clasă”

Date:

Știri relevante

spot_img

Un turist american care și-a petrecut sărbătorile în Munții Apuseni, după ce în urmă cu doi ani a avut parte de un concediu în Alpii Austrieci, a comparat experiențele și a declarat că românii le pot da clasă austriecilor.

Daniel, un român cu cetățenie americană care trăiește în Washington și-a petrecut în 2002 câteva zile de concediu în Austria, la schi, și în România, la Sinaia. A revenit anul acesta în România, dar a ales de această dată Munții Apuseni, iar concluzia lui a fost una surprinzătoare.

Ce a spus un american pus să compare o stațiune de lux din Alpi cu Apusenii: „Acești oameni le pot da clasă”

Daniel, care are dublă cetățenie (româno-americană), a povestit recent experiențele sale din vara anului 2023 din Tenerife și de la Mamaia.

A surprins, iar mulți l-au acuzat atunci de subiectivism când a spus că s-a simțit mai bine pe litoralul românesc și că a avut și condiții mai bune acolo. Și tot el a relatat două experiențe mai vechi, de iarna trecută, din Austria și România, potrivit adevărul.ro.

Citește și: VIDEO Ce spune un englez, aflat în vacanță în țară, despre România și tradițiile românești: „Trebuie neapărat să veniți aici. Iubesc locul acesta”

În Austria, la Mayrhofen, a fost surprins neplăcut de faptul că turiștii britanici ajungeau de multe ori beți pe pârtie, iar gazdele nu luau nicio măsură, în timp ce la Sinaia a avut condiții bune.

Acum, Daniel a avut ocazia să-și petreacă sărbătorile în România, în Munții Apuseni. A fost în două locuri, la Mărișel, dar și la Băișoara, la cabana unor prieteni, iar la final a fost impresionat.

„Aș minți dacă aș spune că pârtiile sunt mai bune ca în Austria. Nu, aș spune că nici nu se compară. Însă Munții Apuseni sunt ceva fenomenal, iar oamenii de acolo la fel. Eu așa ceva n-am mai văzut.

Oamenii s-au purtat minunat ca noi și încep să nu mai înțeleg de ce se spune că în România avem servicii proaste și că nu știm să facem turism. Sau poate că am mai învățat ceva.

Citește și: Pugilistul Nicolae Linca, născut în Alba, singurul român care a câștigat aurul olimpic. În finală a boxat cu un deget rupt

Am stat în Apuseni inclusiv printre țărani, dar cred că acești oameni le pot da clasă austriecilor și poate și celor mai mulți turiști care merg acolo”, spune el.

Acum, el spune că și-a făcut deja planurile pentru viitoarele vacanțe. „Știu unde voi reveni iarna viitoare, însă până atunci aș vrea să văd Apusenii și vara și mă gândesc la Cetățile Ponorului, unde sunt niște peșteri nemaipomenite, de care auziseră și gazdele mele din Austria”, a încheiat el.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut