marți, noiembrie 28, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateCe avere are Andrei Baciu, absolventul Colegiului Militar din Alba care a...

Ce avere are Andrei Baciu, absolventul Colegiului Militar din Alba care a fost numit șef la CNAS? Salariu de 2000 €/lunar

Date:

Știri relevante

spot_img

Andrei Baciu, noul Șef al Casei de Sănătate are sute de mii de euro în conturi, deține, de asemenea, și 3 apartamente și o casă. El a ajuns la aceste sume de bani după ce, în 2021, a vândut un teren intravilan cu 900.000 euro.

Fostul secretar de stat din Ministerul Sănmătăţii Andrei Baciu a fost numit preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Decizia premierului Marcel Ciolacu a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial.

Ce avere are Andrei Baciu, absolventul Colegiului Militar din Alba care a fost numit șef la CNAS?

Premierul Marcel Ciolacu a decis eliberarea din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii a lui Andrei Baciu şi numirea lui ca preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Andrei Baciu este o persoană bogată. Potrivit Declarației sale de avere are 3 apartamente și o casă.

Citește și: Un șofer s-a urcat drogat la volan și a ucis doi tineri. Consumase cocaină, amfetamină și metamfetamină

El are într-un singur depozit la bancă 504.000 euro, depuși în 2022. Mai are în conturi alți 60.000 de euro. De asemenea, are titluri de stat în valoare de 240.000 de dolari.

O explicație pentru suma de bani o reprezintă vânzarea unui teren intravilan, în 2021, în valoare de peste 900.000 de euro.

Ca secretar de stat a încasat doar 2.000 euro net.

Ambele decizii au apărut, joi, în Monitorul Oficial

”Articol unic. — (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Romică-Andrei Baciu se numeşte în funcţia de membru al consiliului de administraţie şi de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, este decizia publicată în Monitorul Oficial.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, în 3 august, ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, să gândească ”schimbări profunde” la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

”Vă solicit să începem să facem schimbări profunde şi la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate”, i-a cerut atunci Marcel Ciolacu lui Alexandru Rafila.

Citește și: Joaca este și pentru cei mari. Cine nu rămâne „copil” poate avea mari probleme de sănătate

Premierul crede că ”este nevoie de o structură nouă şi, mai ales de un nou mod de lucru, bazat pe eficienţă şi responsabilitate faţă de banii contribuabililor”.

În 4 august, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirma că a făcut propunerea ca Andrei Baciu să preia funcţia de preşedinte al CNAS.

Andrei Baciu (PNL) a fost vicepreşedinte al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) şi ulterior a preluat interimar preşedinţia acestui organism după eliberarea din funcţie a coordonatorului Valeriu Gheorghiţă, potrivit newsweek.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut