luni, iulie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEducațieCe schimbări pregătește Ministerul Educației pentru generația de elevi care va intra...

Ce schimbări pregătește Ministerul Educației pentru generația de elevi care va intra la liceu în anul școlar 2025 – 2026

Date:

Știri relevante

spot_img

Ce schimbări pregătește Ministerul Educației pentru generația de elevi care va intra la liceu în anul școlar 2025 – 2026?

Generația care va intra la liceu în 2025 – 2026 va începe pe programe noi, cu manuale noi și cu profesori formați, a declarat, miercuri, ministrul Educației, Ligia Deca. Ea afirmă că la începutul noului an școlar planurile cadru vor fi deja în dezbatere publică.

Ce schimbări pregătește Ministerul Educației pentru generația de elevi care va intra la liceu în anul școlar 2025 – 2026

Ligia Deca a declarat că au fost discuții recente cu privire la calendarul pentru elaborarea planurilor cadru pentru filiere și profile de liceu, a programelor școlare și pentru tot ceea ce va însemna elaborarea manualelor și formarea cadrelor didactice.

„Generația care va intra la liceu în 2025 – 2026 va începe pe programe noi, cu manuale noi și cu profesori formați și în timp scurt, imediat ce vom avea validate propunerile de planuri cadru și finalizată discuția în grupurile care sunt deja constituite, le vom face publice în așa fel încât să existe timp și pentru dezbatere publică.

Citește și: Când este mai bine să ieși la pensie? Înainte sau după luna septembrie?  Șeful Casei Naționale de Pensii: „E o întrebare pe care o primesc frecvent”

Pentru noi a fost foarte important ca dezbaterea publică să aibă loc, să fie suficient de amplă și să nu se suprapună cu perioadele foarte încărcate, de tip examene sau cu perioadele de vacanță”, a spus Ligia Deca.

Întrebată de jurnaliști dacă are un orizont de timp până când noile planuri cadru vor fi lansate în dezbatere, Ligia Deca a dat asigurări că la începutul anului școlar viitor planurile cadru vor fi puse în dezbatere publică.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut