miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEconomieCe scutire au românii care se grăbesc să-şi achite impozitele în 2024...

Ce scutire au românii care se grăbesc să-şi achite impozitele în 2024 și cum pot folosi recompensa

Date:

Știri relevante

spot_img

Ce scutire au românii care se grăbesc să-şi achite impozitele și cum poți folosi recompensa în 2024? Află în articol ce poți primi dacă îți achiți taxele mai repede.

Românii care achită la timp impozite către stat vor primi o bonificație de 3% din impozitul pe profit.

Aceștia vor trebui să achite anticipat impozitul trimestrial datorat, sub rezerva îndeplinirii cumulative a condiţiilor prevăzute de lege.

Citește și: Câți bani vor primi românii în plus la pensie din 1 ianuarie 2024? E cea mai mare creștere de după Revoluție

Contribuabilii buni-platnici vor primi o bonificație de 3% pentru realizarea de investiţii:

„Propunem ca toţi contribuabilii buni-platnici, plătitori de impozit pe profit sau de impozit pe venitul microîntreprinderilor, care în ultimul an au achitat impozitul datorat trimestrial/plata anticipată până la termenele scadente şi care la data de 1 ianuarie 2024 nu înregistrează obligaţii fiscale restante la bugetul general consolidat, să beneficieze de o bonificaţie de 3% exclusiv pentru realizarea de investiţii prevăzute în Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, aprobat prin Hotărâre a Guvernului.

Ce scutire au românii care se grăbesc să-şi achite impozitele și cum pot folosi recompensa în 2024

Grupa 1 – Construcţii; Grupa 2 – Instalaţii tehnice, mijloace de transport, animale şi plantaţii, precum şi pentru susţinerea învăţământului profesional-dual”, se arată în proiect.

Taxe 2024. Propunerea legislativă completează Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal

Este necesar ca investiția să facă parte din categoriile investiții prevăzute de prezenta lege:

„Bonificaţia de 3% poate fi utilizată de către contribuabil şi pentru cofinanţarea unei/unor investiţii mai mari decât valoarea bonificaţiei, sub condiţia să facă parte din categoriile de investiţii prevăzute de prezenta lege”, se arată în expunerea de motive.

Din punct de vedere bugetar, impactul măsurilor propuse va fi pozitiv pe termen scurt, mediu şi lung.

Citește și: Când vor primi pensionarii cupoanele de transport? Anul 2024 vine cu schimbări majore

Scopul acestui proiect este de a stimula conformarea fiscală voluntară şi asigurarea finanțării trimestriale a bugetului de stat:

„Bonificaţia va stimula conformarea fiscală voluntară şi va asigura finanţarea trimestrială a bugetului de stat (impact bugetar pozitiv asupra finanţării deficitului bugetar şi asupra dinamicii datoriei publice, inclusiv prin diminuarea cheltuielilor cu dobânzile în sarcina datoriei publice.

Bonificaţia acordată se utilizează exclusiv pentru finanţarea investiţiilor în construcţii, dotări, capitalizare, creşterea producţiei şi formarea forţei de muncă. Aşadar, impactul este pozitiv asupra creşterii economice şi asupra dinamicii PIB.

De asemenea, descurajează operaţiunile de optimizare fiscală şi stimulează conformarea fiscală voluntară a agenţilor economici din România”, se mai arată în expunerea de motive.

Proiectul va fi dezbătut şi supus votului plenului Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional în acest caz.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut