vineri, februarie 23, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateCe trebuie să știi dacă vrei să mergi la munte în sezonul...

Ce trebuie să știi dacă vrei să mergi la munte în sezonul rece? Avertizări Salvamont Alba pentru turiști

Date:

Știri relevante

spot_img

Întrucât condițiile meteorologice suferă schimbări radicale, Salvamont Alba a emis avertizări importante pentru turiștii ce intenționează să se aventureze în munții din județul Alba în această perioadă rece.

Salvamont Alba a emis avertizări pentru turiștii montani care se îndreaptă către munții din județul Alba în sezonul rece.

Ce trebuie să știi dacă vrei să mergi la munte în sezonul rece?

“În urma avertizărilor ANM din ultima perioadă și a căderilor de zăpadă care au acoperit în mare parte potecile traseelor turistice montane, recomandăm turiștilor care vor să parcurgă trasee turistice în zona montană a județului Alba să folosească echipament specific turelor de iarnă, încălțăminte adecvată cu talpă aderentă, haine groase de iarnă rezistente la ploaie, vânt puternic și ninsoare, mănuși și căciulă.

În unele zone montane ale județului stratul de zăpadă depășește în unele locuri și 15-30 cm, și condițiile meteo se pot schimba foarte repede de la un moment la altul.

Avertizăm turiștii să se informeze temeinic asupra traseelor de urmat și în mod deosebit conducătorii auto care circulă cu autovehiculele în zona montană să se informeze asupra drumurilor practicabile în regim de iarnă, cu o deosebită atenție asupra indicațiilor dispozitivelor de navigație GPS care pot indica rute care sunt impracticabile iarna.

Citește și: FOTO A fost inaugurat primul spital pentru copiii bolnavi de cancer, construit din donațiile românilor: “Nu ne oprim aici. Continuăm cu a doua clădire”

Puteți descărca și folosi track-urile traseelor turistice disponibile pe site-ul salvamontalba.ro la secțiunea trasee turistice.

– Țineți cont de faptul că se întunecă devreme

– Țineți cont de avertizările meteo Vă puteți informa despre traseele turistice din zonă apelând O-SALVAMONT (0725826668), iar pentru accidente în zona montană apelați Serviciul Național Unic de Apeluri de Urgență (SNUAU) 112.

Vă dorim vreme bună pe traseele montane și pe pârtiile de schi!”, au scris reprezentanții Salvamont Alba pe pagina de Facebook.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut