vineri, mai 31, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEconomieBani și AfaceriCea mai mare fabrică de cești de porțelan din Europa va fi...

Cea mai mare fabrică de cești de porțelan din Europa va fi construită la Alba Iulia. Cât valorează investiția

Date:

Știri relevante

spot_img

Alba Iulia se pregătește să găzduiască cea mai mare fabrică de cești din porțelan din Europa, cu o investiție de peste 10 milioane de euro. Proiectul este dezvoltat de firma albaiuliană IPEC SA și vine ca o extindere a unui parteneriat cu IKEA.

Cea mai mare fabrică din cești de porțelan din Europa ar urma să fie construită la Alba Iulia.

Cea mai mare fabrică de cești de porțelan din Europa va fi construită la Alba Iulia

O firmă locală își va dezvolta parteneriatul cu IKEA printr-o investiție de peste 10 milioane de euro.

Inițiatorul proiectului este societatea locală IPEC SA, care are o relație veche de colaborare cu IKEA, fiind principalul furnizor de farfurii din porțelan pentru magazinele companiei suedeze.

Citește și: Volei Alba Blaj face primul pas spre grupele Ligii Campionilor cu o victorie în fața campioanei Cehiei! Ce scor au obținut

Investiția ar urma să primească și un important ajutor de stat, motiv pentru care ministrul Finanțelor Marcel Boloș a vizitat luni societatea din Alba Iulia.

“Suntem acum în discuții pentru cel mai mare proiect și cea mai mare fabrică europeană, împreună cu IKEA care este de asemenea o investiție strategică pentru susținerea investițiilor pe care le realizează companiile și, fiind vorba despre un asemenea proiect de o asemenea anvergură și un asemenea parteneriat, este de datoria noastră să cunoaștem la fața locului problemele cu care se confruntă investitorii și, mai mult, să avem curajul ca aceste scheme de ajutor de stat, chiar unele personalizate să fie pentru noi un demers normal pentru a susține cu adevărat dezvoltarea economică a României”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, în fața fabricii IPEC.

Dacă proiectul va deveni realitate, fabrica de cești ar urma să fie cea mai modernă din lume. Cristian Covaciu, cofondatorul IPEC, a precizat că proiectul este în discuții avansate, însă depinde foarte mult de ceea ce va face Guvernul României, în următoarea perioadă, respectiv dacă se va acorda ajutorul de stat promis.

Citește și: Gabriel Pleșa, mesaj de Ziua Armatei: “Primăria a avut întotdeauna, în unitățile militare din Garnizoana Alba Iulia, adevărați parteneri”

Fabrica va fi în totalitate automatizată, cu tehnologii care vor fi folosite în premieră mondială și ar urma să asigure undeva la 1% din producția mondială de cești din porțelan. În ceea ce privește angajații, ar putea fi vorba de 100 de persoane care să supravegheze tehnologia și sistemul de producție. IPEC SA a avut în 2022 o cifră de afaceri de aproximativ 30 de milioane de euro, aici fiind angajați aproximativ 500 de oameni. Fabrica este automatizată în procent de peste 80 la sută, arată sursa, potrivit Antena3.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut