duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateCinci ani de la vizita papei Francisc în România. A beatificat șapte...

Cinci ani de la vizita papei Francisc în România. A beatificat șapte episcopi martiri la Blaj

Date:

Știri relevante

spot_img

Au trecut exact cinci ani de la sosirea papei Francisc la București, pe 31 mai 2019, pentru o călătorie apostolică de trei zile sub genericul ”Să mergem împreună”.

Din Capitală, papa a mers la Șumuleu Ciuc, Iași și Blaj, pășind cu gratitudine în diversificata geografie spirituală a unei țări pe care tradiția o cinstește cu titlul de ”Grădină a Maicii Domnului”.

Cinci ani de la vizita papei Francisc în România. A beatificat șapte episcopi martiri la Blaj

”Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că i-a îngăduit Succesorului lui Petru să revină în acea țară, la douăzeci de ani după vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea”: spunea papa Francisc la 5 iunie 2019, cu ocazia primei audiențe generale pe care a avut-o după călătoria sa apostolică în România, care începea tot într-o zi de vineri și tot pe 31 mai, sărbătoarea Vizitei Sfintei Fecioare Maria la Elisabeta.

Mergând în mijlocul comunităților romano-catolice și greco-catolice, papa a amintit celebrarea a trei Sfinte Liturghii: în catedrala ”Sfântul Iosif” din Capitală, la sanctuarul Maicii Domnului de la Șumuleu Ciuc și, în fine, pe Câmpia Libertății de la Blaj, unde a beatificat șapte episcopi martiri greco-catolici.

Citește și: Un ardelean a descoperit o ciupercă uriașă: „O fi ceva record mondial”

Pontiful a menționat, de asemenea, întâlnirea cu tinerii și familiile de la Palatul Culturii din Iași, precum și vizita în mijlocul comunității de romi de la Blaj, la biserica din cartierul ”Barbu Lăutaru”.

”Să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru această călătorie apostolică”, a mai spus atunci papa Francisc, ”şi să-L rugăm ca, prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria, să dăruiască roade bogate României şi Bisericii de pe acele meleaguri!”.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut