luni, iulie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăCulturăIstorieCine a fost adolescenta de 17 ani care i-a furat inima lui...

Cine a fost adolescenta de 17 ani care i-a furat inima lui Vlad Țepeș și i-a devenit amantă? A vrut să dea foc unui mare oraș pentru ea

Date:

Știri relevante

spot_img

Povestea de dragoste dintre Vlad Țepeș și o frumoasă săsoiacă de 17 ani a durat timp de 20 ani. Tânăra i-a devenit amantă și a avut împreună cu domnitorul Țării Românești cinci copii. Tepeș a vrut să incendieze Brașovul pentru ea.

Iubirea a trecut pragul de-a lungul istoriei pe la casele multor personalități pe care, unii dintre noi, poate că le consideram incapabile de a iubi sau de fi într-o relație romantică.

Cine a fost adolescenta de 17 ani care i-a furat inima lui Vlad Țepeș și i-a devenit amantă? A vrut să dea foc unui mare oraș pentru ea

Așa pare a fi și povestea lui Vlad Țepeș, fiind considerat de mulți oameni de-a lungul timpului un om categoric, dur, rece și fără simțăminte.

Poate suna ciudat, dar voie­vodul valah nu a fost doar protagonistul unor povești sân­geroase, ci și a unei povești de dragoste, pline de romantism.

Se spune că dragostea nu respect reguli, legi sau hotare și că reușește să încălzească orice inimă de gheață.

Citește și: Albaiulianca Ioana Palcău, sărbătorită la împlinirea venerabilei vârste de 104 ani: „Să ne bucurăm dimineața când deschidem ochii și vedem soarele”

Așa se pare că a fost încălzită și inima temutului Țepeș, cu iubirea unei fecioare de 17 ani.

Oamenii vremii spun că Vlad Țepeș a iubit o fată de 17 ani. Poate pare greu de crezut, însă aflăm că temutul domnitor a îngenunchiat în fața unei dragoste pure, aproape ireale.

A fost cât pe ce să dea foc Brașovului când a auzit că a fost bătută, iar ea a vrut să se sinucidă după moartea lui, potrivit identitatea.ro

Dragoste la prima vedere

Toate vocile spun că s-au îndrăgostit la prima vedere și că o astfel de iubire se naște rar, poate prea rar.

Ajunul Crăciunului din 1455 a fost unul memorabil pentru Vlad Țepeș.

Un mare cuceritor, domnitorul, în vârstă de 24 de ani la acea vreme, s-a îndrăgostit pe loc. Două cosițe blonde și doi ochi albaștri i-au venit de hac. Numele fetei care i-a furat inima era Katharina.

Avea doar 17 ani și se chinuia să tragă o sanie grea, plină de provizii pentru soldați, în Brașov. Povestea de iubire ce a urmat a fost tumultoasă și s-a încheiat tragic.

Citește și: FOTO Imagini de poveste surprinse în Munții Apuseni, la Padiș. Brândușa de munte a creat un spectacol al culorilor

„Când a văzut-o sus, la bastion, Vlad Dracula, care tocmai se afla atunci acolo cu ofiţerii săi, a sărit s-o ajute. Spre uimirea tuturor. Deşi era speriată din cauza grozăviilor pe care le auzise despre celebrul principe, fata a fost impresionată de gestul său.

Adevărul a fost că Vlad, la vederea frumoasei tinere cu ochii ei mari şi albaştri şi cozi aurii, foarte lungi şi bogate, a fost lovit de o dragoste atît de năpraznică încît nu a mai luat în considerare sfaturile apropiaţilor săi care îl avertizau despre implicaţiile şi pericolele la care se expune prin această legătură. Se pare că, tot din acel moment, a uitat şi de toate celelalte aventuri pe care le întreţinea în cetatea Coronei“, a povestit Diana Krausser, expert în istoria medievală.

O ținea de amantă. Aveau 5 copii

Katharina Siegel era fiica unui ţesător din Braşov şi una dintre cele mai frumoase fete din regiune, mai mulţi cavaleri saşi pretinzând la inima ei. 

În ciuda lucrurilor urâte pe care le auzise despre Vlad, Katharina a fost impresionată de gestul său. Ţepeş s-a îndrăgostit la prima vedere de tânăra de 17 ani cu ochi albaştri mari şi cu părul de aur.

Relaţia lor nu a fost văzută cu ochi buni de către saşi, însă Vlad Ţepeş nu a dorit să renunţe nici o clipă la Katharina.

Săsoaica şi domnitorul muntean au trăit o poveste de dragoste ce a durat nu mai puţin de 20 de ani, din care au rezultat cinci copii, respectiv Vladislav (1456), Catherina (1459), Christian (1461), Hanna (1463) şi Sigismund (1468), potrivit adevărul.ro

A cerut indulgență la Papa ca să se însoare cu ea

Vlad Ţepeş a iubit-o atât de mult pe Katharina Siegel încât a intenţionat să se căsătorească cu ea în anul 1462, după ce soţia sa s-a sinucis.

Legenda spună că Vlad Ţepes vroia să se căsătorească cu Katharina, dar rigorile religiei nu îi permiteau, potrivit adevărul.ro

I-a scris, chiar, de două ori Suveranului Pontif, Papa Pius II, cerându-i o scrisoare de indulgenţă pentru a i se anula căsătoria cu prima soţie, Anastasia Holszanska, nepoata reginei Poloniei. 

Arestat pentru relația cu frumoasa săsoaică

Cu toate acestea, el nu a reuşit să-şi ducă planul până la capăt deoarece la data de 26 noiembrie 1462 a fost arestat în Munţii Piatra Craiului, în apropiere de Castelul Bran.

Conform istoricilor, Vlad Ţepeş a fost arestat de Matei Corvin, rege al Ungariei si principe al Transilvaniei, pentru a-l proteja de saşii care voiau să-l omoare, nemulţumiţi de relaţia acestuia cu Katharina Siegel.

După 14 ani de detenţie, Ţepeş se întoarce în Ţara Românească unde este numit din nou domnitor al statului. Domnia sa a fost una de scurtă durată, el fiind asasinat la sfârşitul lunii decembrie 1476.

Corpul său a fost decapitat şi capul a fost trimis sultanului turc, care l-a aşezat într-o ţeapă. După moartea domnitorului, Katharina, ajunsă la 39 de ani, s-a întors la mănăstirea unde copilărise.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut